Copilul-instructiuni de utilizare

Noul computer a venit cu mai multe instrucțiuni de folosire și îngrijire; telefonul tău mobil are un manual și un site web. Când iti aduci acasă copilul de la spital, vei avea o idee despre ce să faci, și accesul la o mulțime de informații contradictorii. Îngrijirea bebelusului poate fi copleșitoare, confuza, și un pic infricosatoare. Acesta este motivul pentru care medicul pediatru va deveni o persoană importantă în viața ta. Instruit în îngrijirea copilului și sugarului, acest doctor vă va da sfaturi obiective și informații despre sănătatea copilului. În primele zile, atunci când vii acasă cu nou-nascutul, asigura-te că ții o listă de întrebări, nelămuriri și curiozități, pentru a o lua cu tine pentru prima ta vizită la medicul pediatru.
În cazul în care copilul nu are probleme nerezolvate de sănătate ar trebui să fie văzut de la trei până la șapte zile după venirea acasa de la spital. Medicul va verifica mai multe elemente vitale în timpul primei vizite.

Greutatea

Este normal ca un copil să piardă câteva sute de grame în primele câteva săptămâni, apoi el începe să câștige și să crească. Medicul pediatru va compara greutatea copilului la nastere pentru a se asigura că pierderea în greutate este în limite normale. În vizitele care vor urma, medicul va continua sa măsoare lungimea copilului, greutatea, circumferinta capului si sa faca un grafic de creștere și dezvoltare a lui.

Copilul-instructiuni de utilizare

Hrănirea

Dacă alăptati, medicul vă va vorbi despre hrănire și va dori sa stie observațiile dumneavoastră. El va întreba dacă copilul se hrănește în mod regulat, în cazul în care el bea lapte fara probleme, și așa mai departe. Informati medicul, dacă copilul e agitat după hrănire, ceea ce poate indica faptul că ceva în dieta ta afectează digestia lui. Dacă nu alaptati, medicul pediatru va face recomandari cu privire la formulele de vitamine pentru sugari, dacă el consideră că acestea sunt necesare.

 

Copilul-instructiuni de utilizare

 

Sănătatea generala

Medicul va face copilului o examinare completă, căutând semne de icter, boli cardiace congenitale, hidrocefalie, și alte boli care apar la sugari. În cazul acestora depistarea precoce este cheia, și un medic pediatru cu experiență știe ce să caute. Dacă el vede semne, legate de vreo boala, te va trimite la un specialist pentru o examinare mai atentă.

Informatiile oferite de pediatru sunt foarte importante. Spre deosebire de mama ta, bunica sau doamnă în vârstă, de la magazinul alimentar, el iti poate da informații și sfaturi bazate pe cunoaștere și cercetare științifică.E important sa cunosti asistenta care lucreaza in biroul medicului pediatru ca sa ai cu cine vorbi în cazul în care ai întrebări sau nelămuriri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *