Feng shui in casa

Spatiul tau privat-dormitor, biblioteca, sau pur si simplu zona biroului, trebuie sa fie echilibrat in functie de energia ta. Va trebui ca si ceilalti din casa sa-si realizeze feng-shui pentru propriile lor zone. Tu poti face asta pentru copii, pentru a le asigura o atmosfera sanatoasa. In camerele comune, este important sa echilibrezi energia, in asa fel incat sa fie potrivita pentru toti.

Deoarece camera de zi este de obicei un loc al activitatilor, utilizarea tehnicii feng shui in aceasta camera poate avea un efect puternic asupra energiei intregii case. Astfel, va trebui sa adaptezi alocarea zonelor in asa fel incat sa corespunda tuturor celor din familia ta.

In dormitor, ia in considerare directia si punctele tale de forta pentru asezarea capului patului. Acestea iti vor oferi energia vitala pentru a-ti revigora trupul in timp ce dormi. Daca grupul de energie al partenerului este opus grupului tau va trebui sa gasesti o pozitie care sa fie confortabila pentru amandoi. Poti incerca sa amplasezi patul unde exista sectiuni combinate, precum nord-vest si nord, nord si nord-est sau sud si sud-vest. Aceste sectiuni combinate sunt un teren comun si pot sa-ti ofere solutia potrivita.

Feng shui in casa

Utilizarea feng shui in cazul unei camere sau a intregii case  sau apartament nu inseamna implicit ca trebuie sa schimbi complet decorul, sa rearanjezi toata mobila, sau sa aduci un buldozer pentru a indeparta toate lucrurile adunate pana acum. In multe cazuri, totul se reduce la a rearanja cateva lucruri sau la introducerea  unuia sau doua obiecte noi intr-o camera. Cheia succesului este sa incepi cu lucruri mici. Nu incerca sa te apuci imediat de intreaga casa. Incepe cu o camera sau o zona dintr-o camera. Reflecteaza, schimba lucrurile cu multa grija, apoi lasa-ti un timp sa traiesti printre noile schimbari pentru a vedea cum te afecteaza. Daca ceva nu da rezultatele dorite, incearca altceva pana ajungi la ceea ce e potrivit pentru tine. Ceea ce este eficace in cazul unui prieten sau rude,  poate sa nu fie in cazul tau, intrucat energia personala a fiecaruia este unica. Nu te teme sa incerci  ceva complet diferit daca asa simti in adancul sufletului.

Este important sa simti tot timpul ca produsul feng shui pe care il creezi e bun, pentru ca acesta este un proces dinamic. Fluxul energiei se schimba odata cu vremea si anotimpurile iar propria ta energie se poate schimba si ea. Dinamica noastra personala se schimba si la fel fac si casele noastre.

Sufrageria este locul potrivit pentru a manca si comunica. O sufragerie conventionala poate avea un candelabru de cristal care adauga miscare si culoare camerei atunci cand lumina cade pe el. Orice mijloc de iluminare pe masa, cu conditia sa nu fie prea stralucitor, va ajuta la stimularea energiei. Cristalele si pietrele pretioase pe mesele de la perete vor aduce un surplus de energie.

Feng shui in casa

Ferestrele mari lasa inauntru mai multa energie decat cele cu geamuri mici. Ferestrele foarte mari si usile de sticla glisante pot crea probleme, lasand sa intre in camera o cantitate covarsitoare de energie. Un vas de cristale sau pietre pretioase pe pervaz sau pe o masa in fata ferestrei poate linisti fluxul energiei. Foloseste pietre netede, rotunde, pentru a obtine acest efect calmant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *