Produse de frumusete de care te poti lipsi

Cu mii de produse anti-imbatranire disponibile în magazine si on-line, și chiar și în automatele de la aeroport sau mall-uri, nu e de mirare că consumatorii se simt copleșiti atunci când trebuie sa decida ce să cumpere. Unii dintre noi ajung sa cumpere în timp,o farmacie intreaga, în timp ce alții cumpara produse de care nu sunt complet multumiti.

Proceduri de ingrijire a pielii pentru tipul tau de piele:

Scopul meu este sa va ajut pe cele care vor sa arate la fel de tinere cum se simt, dar nu vor să-și aruce banii castigati cu greu pe trucuri de marketing experimentale.

1. Lotiuni de curatare cu extracte botanice

Ce sunt: extractele botanice sunt ingrediente extrase din plante (flori, radacini, tulpini, copaci, etc), si se utilizeaza in ingrijirea pielii pentru orice, de la pete  pana la reducerea ridurilor fine. Ele au fost folosite de secole si au scopuri anecdotice în toate culturile.

Problemă: extractele botanice trebuie să rămână pe piele, în scopul de a lucra. În curățare, nu există pur și simplu timp suficient de contact pe piele pentru a avea adevărate efecte anti-imbatranire. O altă problemă cu extractele botanice este ca sunt solubile in apă, ceea ce înseamnă că în momentul în care le  aplici pe pielea uda, isi pierd utilitatea.

 

Produse de frumusete de care te poti lipsi

 

2. Exfolianti de buze

Ce sunt:buzele uscate, crăpate sunt incomode, dar nu aveți nevoie să achiziționați un produs special pentru a le calma. Cei mai multi exfolianti de buze constau în principal din zahăr și uleiuri naturale într-o bază de ceară.

Cum sa rezolvi problema: Scutește-te de această cheltuială inutilă! Inainte de a merge la culcare, aplica un strat subtire de vaselina pe buzele tale. În dimineața următoare, freaca-le ușor cu un prosop, iar pielea moarta va fi indepartata. Pentru o alternativa naturala, înlocuiți vaselina cu ulei de măsline și usor, frecati cu o periuta de dinti buzele într-o mișcare circulară pentru a scapa de pielea uscata. Aceasta tehnica rapida si usoara de exfoliere-  iti lasa buzele cu o senzație netedă și moale.

 

Produse de frumusete de care te poti lipsi

 

3. Retinol și acizii într-un singur produs

Ce sunt: Retinolul este unul dintre cele mai bune ingrediente anti-imbatranire disponibile. El poate ajuta la ameliorarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii premature din cauza expunerii la soare excesiva, ajuta la controlul acneei si reduce ridurile. De asemenea, acizii, cum ar fi acizi alfa hidroxili (AHA), acidul glicolic sau acid salicilic de exemplu sunt exfolianti minunati chimici care indeparteaza celulele moarte ale pielii. Rezultatul final este o piele mătăsoasă și netedă, un ton mai bun, chiar și o reducere a liniilor fine. Aceste ingrediente (retinol și acizi) nu pot coexista în același produs fără ca unul dintre ele să fie compromis . Retinolul este de notorietate instabil și se poate descompune dacă nu este luata o prudență adecvată în momentul creării bazei formulei. Un factor care ajută la menținerea stabilă a retinolului este pH-ul.

 

Produse de frumusete de care te poti lipsi

 

Asta nu înseamnă că produsul nu va funcționa, doar că veți fi obține beneficii, fie de la retinol sau acizi, dar nu beneficii complete pentru pretul pe care il platiti.

Cum rezolvati problema: Unele companii înțeleg această problemă, și o rezolva prin incapsularea-unuia dintre ingrediente astfel încât acestea sunt chimic “ascunse”, și nu vor fi afectate de pH-ul exterior. Încapsularea înseamnă un ingredient este inclus în altul (similar cu modul în care un gălbenuș de ou este închis în coajă de ou). Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că obtineti pe deplin beneficiile acestor produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *