Remedii naturale la indemana!

Natura???Ce reprezintă natura în viaţa unui om?
Să fie doar un refugiu pentru cel care se simte singur sau să fie doar un loc de distracţie pentru tine şi prietenii tăi????
Ei bine, natura nu este doar atît, ea reprezintă un izvor de sănătate pentru întreaga populaţie iar, dacă ştii cum să te foloseşti de tot ceea ce îţi dă natura, poţi să trăieşti sănătos mulţi ani de acum înainte.
Sănătatea??? Sănătatea este cea mai importantă în viaţa omului.
Cîţi bani dă o singură persoana pe medicamente în fiecare lună? De ce să dăm o mulţime de bani pe medicamente care sunt bune pentru a-ţi trata boala de care suferei, dar medicamentele fac bine pe de-o parte şi atacă pe altă parte a corpului tău pe de altă parte, de ce să nu încercăm să ne tratăm într-un mod sănătos şi deloc costisitor, cu ajutorul naturii, prin plantele sale.
Ştiaţi că:

BRUSTURELE este foarte bun pentru cei care au febră, insuficienţă respiratorie, artrită (gută) şi epilepsie; frunzele brusturelui se folosesc ca şi comprese pentru entorse, răni provocate de la prea mult umblat ci şi orice fel de arsură, luxaţii, în plăgi usturătoare şi în leziuni ulceroase canceroase
Brusturele mai este cunoscut şi sub denumirea de broscălan, lipan, gulă de baltă, podval-mare, captalan, clococean, buedea-ciumei şi smîntînică.

Remedii naturale la indemana!

CIMBRUL este bun în cazul crampelor abdominale, menstruale şi stomacale. Se poate folosi în uz extern cît şi intern, este eficient în tratarea astmului bronşic, pentru combaterea pneumoniei.
Baia de cimbru este bună pentru persoanele care au depresii sau care suferă de surescitare nervoasă, dar şi în crizele de epilepsie şi este bun deasemenea pentru răceli.
Se mai găseşte şi sub denumirea de buruiană de balsam, cimbrişor, cimbru de cîmp, iarba cucului, lămîiţă, tămîiţă, sărpun.

Remedii naturale la indemana!

CIUBOŢICA CUCULUI
este bună pentru cei care suferă de insomnii, tulburări nervoase, are efect depurativ, calmează durerile de cap pe bază nervoasă şi migrena. Vinul de ciuboţica cucului este foarte bun în tratarea afecţiunilor inimii şi în afecţiunile cardiace.
Se mai numeşte şi aglică, anghelină, cizma cucului, calce, ţîta oii, cinci foi, , talpa gîştei, ţîţa caprei, şi urechiţa ursului.

Remedii naturale la indemana!

COADA CALULUI este foarte bună în cazul hemoragiilor, al vărsăturilor cu sînge, al afecţiunilor vezicale şi renale, al nisipului şi al pietrei. Compresele cu infuzie din aceasta plantă sunt bune pentru erupţii cutanate (de piele) cu mîncărimi, pentru combaterera hemoroizilor şi nodulilor hemoroidali.
Ceaiul de coada calului amestecată cu sunătoare se recomandă ca şi gargară în amigdalite, sîngerări ale gingivitei şi gingiei, polipi. Compresele ajută la crizele hepatice (de ficat) şi biliare.
Denumirile populare ale acestei plante sunt: bota calului, coada iepei, părul porcului, brădişor, barba ursului, coada ursului, opinci, nodăţică.

Remedii naturale la indemana!

COADA ŞORICELULUI este bună pentru fetele care nu au un ciclu regulat sau pentru femeiile aflate la menopauză. Baia este foarte bună pentru inflamaţia ovarelor, este de ajuns o singură baie pentru ca inflamaţia să se retragă.
Ceaiul este recomandat împotriva ameţelii, a bolilor de ochi care lăcrimează, a greţurilor, este bun pentru răceli, dureri de spate sau reumatice, hemoroizi care sîngerează puternic, balonări şi crampe stomacale, inflamaţiile traiectului stomacal şi intestinal şi stimulează activitatea intestinală, poate vindeca chiar şi cancerul pulmonar.
Ciureşică, crestăţea, garva, sorocină, iarba strănutătoare, prisnel, crestăţea, iarba oilor, rotăţele albe, sunt denumirele populare ale plantei.

Remedii naturale la indemana!

MUŞEŢELUL ajută în balonări, diaree, erupţii, tulburări stomacale, insomnii, febră, dureri datorită rănilor, dureri de stomac, dureri de dinţi, este bun şi în îngrijirea cosmetică, în îngrijirea părului.
Alte denumiri: mamoriţă, matricea, morună, roman, muşeţel de cîmp, romaniţă,mărariul cîinelui, romaşcă.

Remedii naturale la indemana!

NUCUL
ceaiul din frunze de nuc este foarte eficace în tulburările digestive, în constipaţie şi lipsa poftei de mîncare., dă rezultate bune în tratamentul diabetului şi contra icterului, ajută în acnee, erupţii purulente, transpiraţia picioarelor, afecţiuni ale gîtului, ale gingiei şi laringelui.
O infuzie din florile de nuc vindecă degerăturile, este şi un excelent remediu contra sîngelui îngroşat, ceaiul curăţă stomacul, ficatul şi sîngele.
Nucul mai este numit de popor nuc costeliv şi nucar.

Remedii naturale la indemana!

PĂPĂDIA
sau în limbajul popular buhă, cicoare, floarea mălaiului, flori galbene, pui de gîscă, lăptucă, papa găinii, flori galbene ne scapă de erupţii, mîncărimi, inflamaţiile ganglionilor. Are efect depurativ, curăţă sîngele, este folosit ca şi produs cosmetic, este bun pentru faţă şi ochi.

Remedii naturale la indemana!

PĂTLAGINA ÎNGUSTĂ era numită şi regele şoselelor si ajută persoanele care au o faţă palidă, care fac erupţii, eczeme, care au probleme cu ficatul şi rinichii. Îi pune pe picioare pe copii bolnăvicioşi, firavi. Frunzele de păpădie sunt bune pentru tăieturi, crăpături, înţepături, face faţă chiar şi muşcăturilor de şarpe sau cîine turbat.
Se mai găseşte şi sub denumirea de iarbă grasă de grădină, mama pădurii, iarba bubei, plăcinţica vacii, limba oii, limba boului.

Remedii naturale la indemana!

ROSTOPASCA sau buruiana de cele sfinte, ai de pădure, calce mare, lăptiugă negelariţă, oiască, sălăţea, iarba rîndunicii, scînteiţă, buruiene sfinte curăţă ficatul şi sîngele, combate înţepăturile şi senzaţia de cfuţite din timpul urinării, vîjîitul din urechi. Ceaiul din rostopască este folosit pentru bolile de cancer la piele, este deasemenea un leac pentru bătături, negi şi enzime de care te scapi foarte greu.

Remedii naturale la indemana!

SUNĂTOAREA
este folosită pentru a vindeca somnambulismul, somnul agitat, insomnia, tulburările de vedere, crizele de isterie, este un remediu pentru spate, ten aspru, reumatismul, arsurile de la soare şi durerile de burtă.
Este ce mai bun ulei în cazul rănilor pentru că are un efect calmant, cicatrizant şi antiinflamator.
Denumiri populare: crucea voinicului, şovîrvariţă, buruiană de năduf, floare lui Ioan,, buruiana de pe răzor, osul iepurelui, drobişor.

Remedii naturale la indemana!

URZICA este una dintre cele mai bune plante de leac. Urzica ajută în cazul nisipului de la rinichi şi în urină, este bună contra anemiei, leucemiei, secreţilor abundente ale stomacului şi aparatului respirator, ulcerelor stomacale, virozelor. Are efect depurativ, înlătură oboseala şi durerile de cap puternice.
Alte denumiri ale plantei: urzică creaţă, urzică mare, urzică de pădure.
Aceste plante poate nu-s frumoase ca şi aspect, nu-s de-o frumuseţe rară, dar ele sunt de nepreţuit pentru sănătate, ele sunt diamantele naturii.

Remedii naturale la indemana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *