Fericirea e contagioasa!

Viata de zi cu zi poate fi mai fericita. E o chestiune de alegere. Atitudinea noastra ne poate face fericite sau nefericite. Este adevarat ca intalnim tot felul de situatii in timpul zilei, iar unele dintre ele pot sa nu duca la fericire. Putem alege sa ne gandim la evenimentele nefericite, sau putem sa refuzam acest gand, si in loc, sa eliberam clipele fericite. Fiecare dintre noi trecem constant prin situatii si circumstante diferite, dar nu trebuie sa le lasam sa ne influenteze reactiile si sentimentele.
Daca lasam evenimentele dinafara sa ne influenteze starea, devenim sclavele lor. Ne pierdem libertatea. Lasam ca fericirea noastra sa fie determinata de fortele exterioare. Pe de alta parte, ne putem elibera de aceste influente. Putem alege sa fim fericite si putem sa facem multe pentru a aduce fericirea in viata noastra si sufletele noastre.
Ce este fericirea? Este un sentiment de pace si satisfactie interioara. O experimentam de obicei atunci cand nu avem griji, temeri sau ganduri obsesive, si adesea isi face simtita prezenta, atunci cand facem ceva ce ne place foarte mult, sau cand obtinem, castigam su ne luam, ceva ce pretuim. Da, pare sa isi aiba izvorul in evenimentele pozitive, dar de obicei vine din interior, atrasa de evenimente dinafara. Pentru multe persoane, fericirea pare sa fluctueze si sa fie temporara, din cauza faptului ca dam voie circumstantelor externe sa o afecteze. Una dintre cele mai bune metode de a o pastra, este prin castigarea pacii interioare si prin meditatie zilnica. Cu cat mintea devine linistita, e mai usor sa obtinem obiceiul de a fi fericite.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine fericirea in viata de zi cu zi
1)Indrazneste sa schimbi felul in care privesti lucrurile. Vezi partea plina a paharului. Mintea poate sa te traga spre ganduri negative si dificultati. Nu o lasa. Priveste partea pozitiva a fiecarei situatii.

Fericirea e contagioasa!

2) Gandeste-te la solutii, nu la probleme.

3) Asculta muzica relaxanta .

4) Uita-te la comedii.
5 )In fiecare zi, dedica-ti timpul sa citesti cateva pagini dintr-o carte inspirativa
6) Urmareste-ti gandurile. De cate ori incepi sa gandesti negativ, gandeste-te la lucruri placute.
7) Intotdeauna gandeste-te la ce ai facut, nu la ce nu ai facut. Cateodata poti sa incepi ziua cu dorinta de a indeplini cateva obiective. La sfarsitul zilei poti sa te simti frustrata si nefericita ca nu ai reusit sa faci totul. Uita-te la ce ai realizat de-a lungul zilei, si nu te lasa prada frustrarilor, din cauza unor mici lucruri pe care nu le-ai indeplinit. Ti-ai petrecut ziua cu succes facandu-ti planuri si in loc sa te simti multumita si satisfacuta, te uiti la ce nu ai facut, si lasi nefericirea sa te cuprinda. Nu este drept fata de tine.
8 ) In fiecare zi, fa ceva bun pentru tine. Ceva mic, cum ar fi sa cumperi o carte, sa mananci ceva ce iti place, sa te uiti la programul tau preferat, sa mergi la un film, sau pur si simplu, o plimbare pe plaja.
9) Fa cel putin un gest pentru a-i face pe altii fericiti. Rosteste un cuvant de consolare, sa-ti ajuti colegii,  opreste la semafor si lasa oamenii sa treaca, da locul din autobuz altcuiva, sau fa un mic cadou celui drag. Posibilitatile sunt infinite. Cand faci pe cineva fericit, devii fericit, si atunci oamenii la randul lor incearca sa te faca fericita.

10) Intotdeauna asteapta-te la fericire.
11)Nu invidia oamenii care sunt fericiti, din contra, fi fericita pentru fericirea lor.
12) Asociaza-te cu oamenii fericiti, si invata de la ei. Aminteste-ti, fericirea e contagioasa.
13) Stai detasata, chiar daca lucrurile nu sunt cum vrei tu. Detasarea te va ajuta sa ramai calma, si sa iti controlezi starile si reactiile.
14) Zambeste mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *