Obsedata de diete?

Va ganditi ca va veni primavara ceea ce înseamnă că timpul pentru dieta, nu? Nu! Opriți nebunia si întoarceti-va la viață. Luati măsuri pentru a vă opri astăzi din montagne russe-ul dietei.

Oprește-te!
Primul lucru  pe care trebuie sa il faci este sa iti opresti gândurile nebune despre dieta si sa le inlocuiesti cu alegeri mai sănătoase de viață. Sunt sigura că ai auzit asta de un milion de ori, dar în cazul în care ai făcut alegeri inteligente alimentare pe tot parcursul anului, nu ar mai fi nevoie de o dieta! Când te napadesc gândurile negative, spune cu voce tare “Stop!” Modelele negative de gândire nu ne ajută , ele doar ne distrug.

Fa-ti timp pentru a nota intr-un jurnal gândurile și sentimentele despre motivul pentru care simți că ai nevoie de o dieta, chiar acum, sau de ce simți că trebuie sa slabesti. Îmi amintesc ca am crescut citind reviste. In acest moment al anului ma incurajez sa trec pe dieta  pentru  a avea un corp perfect la  vara! Cred că întrebarea mea este: De ce am nevoie de un corp perfect pentru vara – de ce nu pe tot parcursul anului? Când scrii in jurnal, ai nevoie de timp pentru a reflecta asupra a ceea ce mananci si emotiilor tale. Daca identifici un model, respecta-l și vezi dacă poti face alegeri mai sanatoase alimentare sau sa te distragi de la mancare cu o activitate distractiva.

 

Obsedata de diete?

 

Accepta-te cum ești acum
De ce nu ne putem accepta asa cum suntem? De ce nu putem vedea ce persoane minunate suntem si sa nu mai fim obsedate de greutatea noastra? . Dacă viața ta se învârte în jurul greutatii corporale si a dietelor atunci acceptat-te si iubeste-te pentru ceea ce esti acum! Uneori, atunci când facem schimbări emoționale în viețile noastre, alegerile noastre alimentare se schimba si ele.

Obsesia cu alimentele si greutatea este un lucru greu de ignorat în societatea noastră, inundata cu reclame și produse care să încurajeze pierderea in greutate pentru a găsi fericirea. Doar amintiți-vă – fericirea nu este despre cât de slabe suntem ci ceea ce este în inima noastra și în viața noastra. Când ajungi sa ai controlul asupra vietii tale, restul va urma.

Stiati ca somnul ne ajuta sa slabim?

Iată un alt beneficiu al unui somn de calitate: Se regleaza metabolismul și ne poate ajuta să pierdem în greutate.
Știați că studiile recente au scos la iveală faptul că pierderea in greutate si cresterea in greutate sunt legate de cantitatea de somn ?

 

Obsedata de diete?
Somnul regleaza metabolismul
Într-un studiu realizat de Clinica Mayo de catre dr. Somers Virend si colegii sai, s-a constatat că somnul este un reglator important al metabolismului si consumului de energie. Când orele de somn sunt defavorizate, hormonii care regleaza metabolismul și creșterea foamei sunt afectate, stimuland creșterea consumului de calorii. Rezultatul probabil este cresterea in greutate.

Într-un alt studiu, cercetatorii de la St Luke’s-Roosevelt Hospital si Universitatea Columbia din New York fac lumină asupra legăturii dintre somn, și creșterea în greutate. Ei au descoperit ca durata timpului cat dormim este importantă,
Menținerea unui program regulat de somn (o medie de opt ore pe noapte) ajuta la reglarea metabolismului si scade dorința de a mânca prea mult.

Evitați sa stati la televizor sau calculator noaptea târziu și prea aproape de ora de culcare.
Nu consumati prea multa cofeina, mai ales în seara.
Nu luați medicamente care ar putea afecta calitatea și durata somnului.
Dacă ceva deosebit de stresant se întâmplă în viața ta, care este cauza de îngrijorare și anxietate, vorbeste cu cineva despre asta și adaugă unele activități de reducere a stresului, cum ar fi yoga sau meditație.
Asigura -te că faci destule exercitii în special în aer liber, pentru a ajuta la atenuarea stresului și tensiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *