Gasca cu orz si mazare

Ingrediente
-1,5 kg carne de gasca
-un catel de usturoi pisat
-o ceasca de orz
– o lingura de maghiran prospat tocat
-doua felii de kaizer taiate in doua
– doua cesti supa de pasare
-doua frunze de dafin
 -doua cesti supa de mazare
-doua frunze de dafin
-o ceapa mare tocata marunt
-o ceasca de mazare uscata
-doua linguri de patrunjel verde tocat marunt

Preparare
 Taiati carnea de gasca in bucati si indepartati grasimea. Intepati carnea cu furculita si asezonati-o cu sare si piper proaspat macinat. Intr-o cratita, incingeti putin ulei si frigeti kaizerul pana devine crocant. Intr-o alta tigaie, frigeti la foc mare bucatile de carne de gasca pana cand devin maronii pe ambele parti. Micsorati focul si peste carnea de gasca prajiti ceapa tocata marunt amestecand continuu, adaugati usturoiul pisat, bucatile de kaizer si supa. Potriviti de sare , piper, si puneti frunzele de dafin. In clipa in care supa incepe de fiarba dati focul la nivel mediu si fierbeti 45 de minute. Intre timp, fierbeti mazarea si orzul, timp de 45 de minute, apoi adaugati-le peste celelalte ingrediente. Peste toate acestea puneti maghiranul si patrunjelul si mai dati la cuptor jumatate de ora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *