Vara in Alpii austrieci

Multi oameni din Europa viziteaza Alpii in Franta, Austria, Italia sau Suedia pe timp de iarna sau in timpul lor liber. Am vizitat Alpii in mijlocul verii si chiar si atunci am gasit zapada, dovada ca am urcat suficient de sus. Obergurgl se afla in Otztäl, in Alpii australieni, la o altitudine de 1930 metri. Nici un sat din Austria nu e situat la o asa mare inaltime, facandu-l o tinta ideala pentru escaladari. Multe varfuri de 3000 de metri sau mai mult se afla in aceasta zona inclusiv Wildspitze, cel mai inalt munte din Austria, ridicandu-se la 3772 metri inaltime, cu minunate peisaje montane.

Vara in Alpii austrieci

Principalul scop al excursiei a fost sa ajung in Breslauer Hütte, la o altitudine de 2840 metri. Acesta este traseul celor care vin sa escaladeze sa ajunga in Wildspitze. Nu am escaladat Wildspitze – desi tehnic, nu este un munte foarte dificil, dar ai nevoie de ghid pentru asta. Si cel mai important, vremea e regina muntilor, vremea decide daca mergi sau nu pe un anumit traseu. Dar am avut o excursie impresionanta, in zona Vent, cu trecatori minunate si o frumusete montana de neuitat.

 

Vara in Alpii austrieci

De la Breslauer hütte, am continuat spre Vernagthütte, cateva ore mai departe de Breslauer Hütte, localizata la 2766 metri. Urcusurile si coborasurile nu sunt foarte dificile variind intre 2600 si 2900 de metri iar privelistea e magnifica. Mai mult ca orice, te afli la nivelul trei aici, nu sunt decat stanci, gheata si zapada,- asta e partea mea favorita a muntilor.

Vara in Alpii austrieci

Pe drumul inapoi catre Vent, inaltimea scade gradat, si incepi sa vezi campuri verzi, si oile sunt o priveliste comuna. De asemenea spectaculos a fost un pod suspendat peste un rau aproape de finalul excursiei. Cand m-am intors inapoi in Vent, band un pahar de lapte cald, a fost absolut de vis. Si in timp ce stateam la terasa, inca ma bucuram de splendorile Alpilor austrieci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *