Studiaza-ti miscarile

Nu există   recomandări specifice cu privire la modul in care sa utilizam limbajul trupului. Ceea ce facem ar putea fi interpretat în mai multe moduri, în funcție de stare si felul in care vorbim. Vei  utiliza  limbajul trupului diferit atunci când vorbesti cu seful tau fata de atunci cand vorbesti cu o tip de care esti interesata.

În primul rând, trebuie să fim conștienți de limbajul trupului. Observa cum stai,  cum folosesti mâinile și picioarele, ceea ce faci în timp ce vorbesti cu cineva.

Este bine să exersezi în fața unei oglinzi. Da, ar putea părea o prostie, dar nimeni nu este cu ochii pe tine. Acest lucru iti va oferi un feedback bun despre cum te uiti la alte persoane și vei avea o oportunitate de a practica înainte de a ieși în lume.

Un alt sfat este acela sa închizi ochii și sa vizualizezi modul în care stai, să te simtă încrezătoare, deschisa și relaxata sau ce vrei tu să comunici.
Ai putea observa prieteni, modele, staruri de cinema sau alte persoane pe care le consideri ca au un limbaj bun al trupului. Observa ceea ce fac și tu nu faci, ia modele care iti plac de la diferite persoane. Încearca să folosesti ceea ce se poate învăța de la ele.

Dacă  zambesti un pic mai mult te vei simți mai fericita. Dacă stai dreaptă, te vei veti simti mai energica. Dacă iti încetinesti mișcările te vei simti mai calma. Sentimentele tale vor consolida de fapt comportamentele   și sentimentele ciudate se vor disipa.

 

Studiaza-ti miscarile

 

La început e ușor să exagerezi cu limbajul trupului. S-ar putea sa stai cu picioarele aproape ridicol de departe unul de altul sau sa stai dreapta într-o pozitie tensionată tot timpul. Asta e OK. Iar oamenii nu sunt în căutarea semnelor la fel de mult cum crezi, acestia sunt îngrijorati cu privire la propriile lor probleme.

1. Nu incrucisa brațele sau picioarele – Probabil ca ai auzit deja că nu ar trebui să incrucisezi bratele, deoarece ai putea să pari defensivă. Acest lucru este valabil pentru picioare.
2. Stabileste contact vizual, dar nu te holba – Dacă există mai multe persoane cu care vorbesti, stabileste contactul vizual pentru a crea o conexiune mai bună și a vedea dacă acestea te asculta. Daca nu acorzi nici contact vizual ai putea să pari nesigură.

3. Relaxeaza-ti umerii – Cand te simti tensionata, toata tensiunea se acumuleaza in umeri. Încearcă să te relaxezi.

5. Da din cap atunci când vorbesti – da din cap din când în când pentru a semnala faptul că asculti. Dar nu exagera.

 

 Studiaza-ti miscarile

6. Zâmbește și râzi – Relaxeaza-te, nu te lua prea în serios. Relaxeza-te un pic, zâmbeste și râde atunci când cineva spune ceva amuzant. Oamenii vor fi mult mai înclinați să te asculte dacă li se pare ca esti o persoană pozitivă. Dar nu fi prima care râde la glumele tale. Zâmbeste atunci când vorbesti cu cineva, dar nu păstra un zâmbet fals, vei părea nesincera.

7. Nu-ti atinge fața – ai putea să pari nervoasa si iti poate distrage atentia din conversație.

8. Ține capul sus – Nu ține ochii in pamant, vei parea nesigura și un pic pierduta. Ține capul sus și ochii drepti spre orizont.

9 Nu sta prea aproape de cei cu care vorbesti, ar putea parea ca le invadezi spatiul.

10. Conecteaza-te cu cealalta persoana.
11. Păstreaza o atitudine bună, pozitivă, deschisă și relaxată. Felul in care te simti se va reflecta prin intermediul limbajului trupului si poate face o diferenta majora.

Ai posibilitatea să modifici limbajul trupului, dar ca la toate obiceiurile noi este nevoie de timp. Mai ales lucruri cum ar fi pastrarea capului sus ar putea avea nevoie de timp pentru a-l corecta. Și dacă încerci și schimbi multe lucruri în același timp vei deveni confuza si te vei simti coplesita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *