Hidrateaza-ti picioarele pe timpul iernii

Iarna poate fi un anotimp distractiv.  Sărbători, zăpadă precum și activități specifice anotimpului rece, pe care le iubim. Ea poate fi destul de rece, dar asta doar adaugă distracție. Nu este nimic mai bun decât a petrece zilele pe pârtie și apoi langa foc, cu o ceașcă de cacao fierbinte. Partea proasta este ca  iarna, cu alternanta temperaturilor, de la vremea rece de afara și căldura uscată din case pot face ravagii pe pielea ta. Una dintre primele zone pe care le vei observa este piela aspră și uscată de pe picioarele tale.

Cand porti cizme ude afara, sosete suplimentare și papuci de casa poate face ca picioarele tale sa devina uscate, dar și chiar pline de piele moarta. Utilizarea prevenirii și următoarele tehnici de tratament te vor ajuta sa ai picioare netede, moi, tocmai la timp pentru un masaj la picioare relaxant.

Hidrateaza
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru picioarele tale în timpul iernii este hidratarea de zi cu zi. După ce ieși din duș sau cadă, se aplică un strat de crema hidratanta buna pentru picioarele tale în timp ce acestea sunt inca umede. Amestecul de apă și lotiune va ajuta la menținerea umidității și pentru a preveni uscarea și rugozitatea. Produsele care contin vitamina E, glicerina sau uleiuri sunt cele mai bune alegeri.

 

Hidrateaza-ti picioarele pe timpul iernii
Vaselină
Dacă doriți să aveti picioarele extrem de moi si netede, cel mai bun lucru este sa folositi vaselină. Inainte de a merge la culcare, aplica un strat gros de vaselina la picioarele tale și apoi pune-ti o pereche de șosete. Lasa peste noapte si te vei trezi dimineata cu picioarele moi, suple si hidratate. Cea mai bună parte a acestui lucru este faptul că este extrem de ieftin.
Ulei de floarea soarelui
Uleiul de floarea soarelui contine acid linoleic. Acest lucru previne evaporarea și vă ajută să păstrați în loc umiditatea. Frecati cu ulei de floarea soarelui  picioarele înainte de a pune șosete în fiecare zi.

 

Hidrateaza-ti picioarele pe timpul iernii
Folie de plastic
Dacă observați că picioarele sunt extrem de uscate și au piele aspra, cea mai bună alegere este de a aplica un strat gros de crema hidratanta și înveliți-le în folie de plastic. Lăsați peste noapte. Folia va ajuta crema hidratanta sa pătrunda adânc în piele pentru mai multa umiditate.
Piatra ponce
O dată pe săptămână, ar trebui să utilizați o piatră ponce pentru a scăpa de orice piele moarta si bataturi. Acest lucru poate fi realizat în cabina de duș cu picioarele ude, sau pe picioarele uscate, dacă preferați.
Inmuiati picioarele in apa calda
Stai pe tocuri, ai picioarele crapate și pline de piele moarta ? Atunci ai nevoie de o inmuiere. Se amestecă o ceașcă de suc de lămâie cu o ceasca de ulei de măsline sau de nucă de cocos în apă caldă. Scufundati picioarele in amestecul de apă și bucurați-vă cel puțin 20 de minute. Nu numai ca este benefic pentru picioarele tale, dar este, de asemenea, foarte relaxant.
Ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos
Uleiul este un hidratant excelent. Frecati un strat subțire de ulei pe picioare, masati și puneti niște șosete peste. Lasă-l cat mai mult posibil pentru cel mai bun tratament, peste noapte este o alegere excelentă. Cea mai bună parte a uleiului de nucă de cocos este că va ajuta picioarele sa scape de mirosul neplacut, asta pe langa hidratare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *