Sfaturi de dragoste din romanele lui Jane Austen

Mandrie si prejudecata a fost publicat exact acum 200 de ani în ianuarie 1813 și numele Elizabeth și Darcy sunt încă iconice astăzi. Știați că celelalte cinci romane ale lui Austen sunt, de asemenea, romante clasice?
200 de ani mai târziu …
Ce sfaturi despre dragoste și căsătorie am putea culege din experiențele personajelor lui Austen? Aici sunt cateva dintre ele.

Nimeni nu este prea bun pentru tine

Cand Elizabeth Bennet il întâlnește pe bogatul și frumosul domn Darcy, ea nu crede că ar fi interesat de ea, astfel încât să prevină umilirea, ea se convinge că el trebuie să fie un ticălos. Ea apoi nu reușește să observe că el într-adevăr nu este un ticălos și că este interesat de ea. Deci, nu reacționa defensiv pentru ca romantismul nu este doar în cărți, si se poate întâmpla orice.

 

Sfaturi de dragoste din romanele lui Jane Austen

 

Ofera-ti o sansa

Maniera calmă a lui Jane Bennet de a ascunde dragostea ei profundă pentru domnul Bingley, faciliteaza  ca prietenii săi uneltitori sa ii separe. În cele din urmă el se întoarce la ea, dar dacă Jane ar fi fost dispusa să riște o respingere, ea ar fi putut evita multe suferințe. Sa iti oferi o șansă nu este întotdeauna un lucru rău – oamenii au nevoie de încurajare.

Nu te căsători pentru bani

Charlotte Lucas se căsătorește cu cretinul domn Collins pentru că ea nu crede că va fi vreodată ceruta in casatorie. După căsătorie, Charlotte isi organizează casa, astfel că ea va fi dezamagita de soțul ei. Poate că ar fi întâlnit pe cineva mai bun dacă ar fi așteptat.

 Sfaturi de dragoste din romanele lui Jane Austen

Uita-te la semne de avertizare

Pretendentul lui Marianne Dashwood, Willoughby acționează ca si cand ar fi indragostit de ea. Dar romantismul continuă până cand el o paraseste pentru o fată bogată, o opțiune care, după cum se vede, a fost mereu în mintea lui.

După Willoughby , Marianne își dă seama că un foarte decent, dar nu foarte plin de farmec, om mai în vârstă a fost îndragostit de ea de ani de zile. Deși ea nu se simte nimic mai mult decât “prietenie plină de viață” pentru el, se căsătoresc – și, în timp, ea incepe sa-l adore, deoarece este o persoana pasionata care nu poate face nimic “pe jumătate.”

 

Sfaturi de dragoste din romanele lui Jane Austen

 

Nu ești neapărat îndragostita doar pentru că tu crezi că esti

Emma Woodhouse crede că este atrasa de Frank Churchill, care flirteaza cu ea și ii face complimente. Atunci când se dovedește că el este logodit în secret, Emma este uluita că nu e supărată. Examinând sentimentele ei, ea își dă seama că de fapt il iubește pe domnul Knightley, un prieten. Uneori, sentimentele au nevoie de investigații.

Nu te căsători din răzbunare

Respinsa de către Henry Crawford, fermecătoarea Maria Bertram se căsătorește în grabă să-i arate că nu-i pasă cu adevărat de el. Dar ei ii pasă de el, și, în curând ea fuge de soțul ei bogat și plictisitor să trăiască în păcat cu Henry – un act ruinător pentru o femeie din timpul lui Austen. Dacă Maria ar fi așteptat, ar fi intalnit in cele din urma un alt bărbat.

Amintiți-vă că o căsătorie nu este totul

Doamna Thorpe și doamna Allen sunt două femei mai in varsta care au avut partide bune la vârsta corespunzătoare, dar mariajul nu extinde orizonturile lor mentale. Atunci când încearcă să converseze, există puține schimburi de opinii și nici o asemănare de subiect! Mai bine să fii o femeie inteligentă decât o matroană ale cărei interese sunt limitate la “problemele femeilor.”

Persuasiunea

Anne Elliot rămâne fidela Căpitanului Wentworth timp de opt ani dupa ce logodna lor s-a rupt. Când se întoarce la Wentworth, Anne îl admiră mai mult decât a făcut-o atunci când a fost o fată naiva, amintiți-vă astfel ca un regres în dragoste poate fi o binecuvântare.

După cum probabil v-ați dat seama, aceste sfaturi in dragoste nu sunt întotdeauna în concordanță cu unul un altul. Să aștepti dragostea adevărată submineaza sfatul de a se căsători cineva care te iubește, chiar dacă nu-l iubesti cu adevarat așa că va trebui să iei în considerare ce sfat se potrivește circumstanțelor tale.

Dar sfaturile romantice ale lui Austen, în general, tind în aceeași direcție. Nu-ti trăda inima , dar asigura-te că ai înțeles ce simti cu adevarat, pentru ca sentimentele te pot pacali. Cel mai important, chiar dacă această poveste de dragoste intarzie sa apara, puteți avea în continuare o viață fabuloasă. La urma urmei, Jane Austen, scriitoare și “fată bătrînă”, cu siguranta a avut-o!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *