Imblanzeste parul rebel!

Toată lumea care are parul drept spune că buclele sunt darul naturii. Atunci de ce femeile cu părul creț se plâng de caracterul indisciplinat de rebel și viseaza sa il aiba drept? Aspectul parului depinde de forma  foliculului pilos. Persoanele cu parul cret amintesc de o coamă. Părul crescut din acest folicul este ondulat, și de aceea are o structură mai poroasă.

Cuticula de keratina acopera părul din exterior distribuindu-se inegal și lasandu-l neprotejat împotriva prafului, cetiii, ploii și zăpezii. Este, de asemenea, motivul pentru care nu strălucește intotdeauna. Firul de par e in general uscat dar rădăcinile au tendinta de ingrasare.

O alta problemă la parul cret este -”efectul de păpădie”: o scurtă plimbare prin ploaie sau vreme umedă (! După coafat) – și te vei trezi cu un mop de păr!Imblanzeste parul rebel!

Spălat sanatos

Sarcina principală in șamponarea părului este sa acoperi celulele poroase  pentru a păstra umezeala în interiorul său. De aceea, ai nevoie de produse cosmetice pentru păr speciale. Cu cat produsul contine mai multe componente naturale cu atât mai bine. Ai nevoie de produse cosmetice care calmeaza structura parului cret si stabilizatori pentru a proteja parul de electrizare. Orienteaza-te pe tipul de par atunci când alegi produsele de spălare: păr uscat, par normal, gras sau mixt; și structura: una moale, aspra, subtire sau groasa. Un specialist într-un salon vă poate ajuta să distingeti aceste caracteristici.Imblanzeste parul rebel!

Samponul pentru par uscat care necesită înmuiere și umezire ar trebui să includă extracte de ulei de nucă de cocos, de jojoba sau de lemn dulce, albăstrea, , lotus în conținutul său. Și părul fragil, si subțire are nevoie de consolidare și de protecție: urzica, salvie si vitamine.

Uita de sampoane de volum pentru totdeauna! Scopul lor este de a ridica părul de la radacina, facandu-l rebel si fragil. În cazul acesta, avem nevoie de moliciune și flexibilitate.
Maseaza pielea capului cu ulei de migdale inainte de samponare. Aceasta va activa circulatia sangelui si va imbunatati hrănirea părului, netezind firele indisciplinate și conferindu-le un luciu sanatos. Samponati parul 1 dată la 2-3 zile diluand cu apă un sampon hranitor.

Balsamul este remediul de bază pentru o hranire suplimentara. Și utilizarea balsamului va ajuta la evitarea “efectului de păpădie”, ușurand procesul de coafare și vă va acorda o stralucire seducătoare. Alege produsele care conțin fracțiuni de siliciu pentru ca poate imblanzi parul chiar si unui african.
Dacă vrei ca părul sa fie mai putin buclat, perie-l imediat după aplicarea balsamului și spăla-l bine sub jet de apă. Pune un prosop pe umeri si lasa parul sa se usuce dar nu-l șterge!

Una dintre cele mai bune ajutoare este o crema speciala de regenerare pentru parul cret, care nu are nevoie de spălare dupa. Aplic-o pe parul umed curat, sau răspândeste-o de-a lungul parului ca si cum l-ai netezi. Vei vedea în curând cât de repede vei avea un păr moale și blând.Imblanzeste parul rebel!Aplicați măști de păr hrănitoare 1 dată pe săptămână. Masca ofera un scut de protectie parului.

Pieptanarea

Uscarea este jumătate din cheia succesului. Insa, stai departe de uscătorul de păr cât mai des  posibil, pentru ca aerul cald il suprausuca. Există situații în care acest aparat ajută, dar în acest caz ar trebui să se usuce la caldura minima.. Dar să nu usuci radacinile firelor de par, în nici un caz.

Acum, periajul! Acesta ar trebui să fie o procedura foarte blânda! Mai întâi scapa de toate periile (de metal, în special) și cumpara un pieptene. Cel mai bun ar fi unul antistatic. Nu trage de par si ai grija ca la o mișcare greșită, pieptenele iti va ramane prins in par.

Acordarea formei

Cel mai simplu mod este sa pui pe parul umed spuma sau gel si da-i timp sa se usuce.O mulțime de stilisti recomanda împletituri si aranjarea lor în jurul capului. Vorbind despre coafuri rapide, este momentul să ne amintim de coada de cal. Parul cret strans sau adunat în coc arata destul de sexy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *