Strugurii, elixirul frumusetii

Natura ne ofera o multime de vitamine de care sa ne bucuram in sucuri sau in unele salate pentru masa de acasă. Vitaminizandu-ne din interior, nu trebuie să uităm că putem face același lucru de  cealaltă parte. Imaginați-vă stând undeva și mirosind aerul proaspăt în timp ce mancati struguri. Nu este minunat?

Stiai cât de buni sunt strugurii pentru frumusetea ta?

Pulpa de struguri și sucul contin 55-87% apă, zahăr până la 30%, acizi organici 2,5% pectine (0,2%) și agenți de bronzare (3,4%), fermenți, aminoacizi, flavonoide, antocianini, potasiu (3gr%), calciu, fosfor, cupru, magneziu, fier, mangan, cobalt, un pic de vitaminele С, B1, В2, B3, B12, К, Р, РР, acid folic si caroten.

Pulpa și sucul sunt utilizate pe scară largă în produsele cosmetice. Dar puteți pregăti măști de casă și hidrata pielea, fără prea mult efort.   Mai mult decât atât, este extrem de sănătos și eficient si face pielea sa arate bine îngrijita.

 

Strugurii, elixirul frumusetii

 

Masti de struguri și rețete de loțiuni

-Ia un tampon și uda-l cu suc de struguri. Apoi freaca toata fata si gatul si lasa timp de 10-15 minute apoi clăteste cu apă calda.

-E atât de revigorant sa frecati pielea cu cuburi de gheata din suc de struguri.

-Frecați cu suc de struguri mâinile si pielea. Și apoi hidratati-le cu ulei de măsline sau cu smântână.

Puteți face o lotiune cu suc de struguri pentru a hrani pielea. Zdrobeste  pulpă de struguri și apoi strecoara sucul. Se toarnă intr-un borcan si se amesteca cu 1-2 linguri de miere si 1 lingura de sare de mare. Apoi se filtrează amestecul din nou și se adaugă 1 pahar de apă . Utilizați un tampon pentru a freca pielea cu aceasta lotiune care ar trebui să actioneze timp de 1-2 ore. Procedura se poate face în orice moment doriți. Loțiunea poate fi depozitata timp de 1 an într-un loc răcoros.

Strugurii, elixirul frumusetii

 

Puteți pregăti, de asemenea,o lotiune cu oțet de struguri: fa un decoct (se fierb 2 linguri de menta pentru 2 minute în jumătate de litru de apă ) și se adaugă 1 lingura oțet de struguri. Se răcește și apoi se adaugă 2 linguri de apa de trandafiri.

Ia un șervețel , umezeste-l cu suc de struguri si aplica-l pe fata 15-20 min. după care clăteste fața cu apă caldă, șterge  și aplica crema hranitoare.

Amesteca părți egale de suc de struguri și miere, iar apoi aplica-le pe fata cu ajutorul unui tifon. Masca este recomandata pentru pielea uscată și previne îmbătrânirea.

Se amestecă un sfert de pahar de suc de struguri, cu aceeași cantitate de lapte. Aplica-l folosind un tifon și acoperă fața cu un prosop. Lasa-l 15-20 de minute, clateste și apoi aplica o crema. Masca este recomandata pentru pielea ridata.

Amesteca 1 lingura brânza de vaci  si 1 lingura miere și adaugă 2 linguri suc de struguri. Pune amestecul pe fata in strat gros si lasa-l 10-15 minute și apoi clateste.

 

Strugurii, elixirul frumusetii

 

Amesteca o lingura de suc de struguri cu un gălbenuș și aplică amestecul pe fata timp de 15-20 de minute. Clăteste cu apă caldă. Este recomandat pentru ingrijirea pielii uscate si normale. Utilizați albus în loc de galbenus și veți obține masca pentru tenul gras.

Amestecati 1 galbenus de ou cu 2 linguri ulei vegetal, ½ lingura miere și suc de struguri. Aplica-l pe fata în două ture, cu interval de 5-7 minute. Clătiți folosind un tampon umed cu infuzie rece de tei. Merge bine pentru pielea normala si uscata.

Pentru aceleași tipuri de piele masca următoare se recomandă: amesteca 1 galbenus cu 1 lingura de suc de struguri, ulei vegetal și smântână. Amestecă până când vei obține o densitate cremoasa si apoi  adauga faina de orz. Curăța  fața înainte de a aplica masca timp de 15-20 miniute. Clăteste cu ceai proaspăt făcut. 2-3 masti pe saptamana sunt ok.

În cazul în care aveti tenul gras si ridat, ar trebui să faceti această mască după frecarea pielii cu suc de struguri: se adaugă 2 linguri de pastă de struguri în albuș de ou bătut. Clătiți în 15-20 de minute cu apă rece.

Pentru a obține o mască de tonifiere trebuie să luați ½ pahar de smântână groasă, și se amestecă cu 2 galbenusuri, 2 linguri miere , 2 linguri de orice ulei vegetal, ½ linguri sare și 2 lingurițe suc de struguri dulce. Aplicați-o pe fata pentru 20-30 minute si apoi clatiti cu apa calduta.

După cum vedeți, strugurii sunt extrem de bogati în vitamine și toate acestea pătrund în piele facand-o sa arate tanara si revigorata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *