Insulele Fiji, un paradis tropical

Insulele Fiji pot fi găsite în Pacificul de Sud și sunt de fapt un total de 332 de insule, deși doar o treime dintre acestea sunt locuite. Apele calde aduc sute de mii de turisti in fiecare an din întreaga lume, dar insulele au rezistat dezvoltarii comerciale văzute la alte destinații turistice populare. Aici puteți vedea păduri tropicale, plaje și dealuri frumoase. Între noiembrie și aprilie ati putea întâlni furtuna ciclonica ocazional, dar temperaturile cresc între lunile aprilie și august pentru cei care caută soare.

Insulele Fiji

Sunt de fapt nouă grupuri regionale din cadrul Insulelor Fiji. Acestea includ Viti Levu, care este cea mai mare insulă, cu capitala Suva și casa pentru cei mai mulți locuitori. A doua cea mai mare dintre insule este Vanua Levu . In insula Taveuni puteți găsi unele specii de floră și faună rare. Kadavu poate fi găsit la sud de Viti Levu și grupul insular Yasawa este ideal pentru turiști . Insulele mici din Mamanuca sunt, de asemenea, aproape de Viti Levu, dar există, de asemenea, Insulele Lomaiviti și Insulele Lau. În cele din urmă, dacă mergeti la Rotuma veți găsi că este ușor diferită cu un alt popor polinezian care trăieste acolo.

 

 

Insulele Fiji, un paradis tropical

 

Sosirea

Vizele nu sunt în mod normal necesare pentru locuitorii din țări din Europa, America de Nord și părți ale Asiei. Permisele de vizitatori care sunt valabile timp de patru luni se primesc in mod normal, la sosirea în țară. Oricine are nevoie de viză va trebui să aplice în avans, prin intermediul ambasadei Fiji. Principalul aeroport este Aeroportul International Nadi, deși există unele zboruri internaționale care folosesc aeroportul din Suva. Legaturi catre SUA, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, precum și Australia sunt regulate. După ce ajungeti în Fiji, există o serie de moduri diferite de calatorie. Puteți merge cu autobuze sau taxiuri, care sunt foarte ieftine . Inchirierea de mașini nu este recomandată, cu excepția celor mai experimentati șoferi datorită starii drumurilor din Fiji și sunt șoferi care au tendința de a ignora limitele de viteză și alte reglementări.

Sa calatoresti de la insula la insula este foarte usor, deoarece exista o multime de feriboturi. Există diferite categorii de bilete, astfel încât să puteți călători foarte ieftin. Feriboturile de noapte au, de asemenea, diferite standarde de cazare de dormit și un bilet ieftin. Un număr tot mai mare de turiști optează pentru biciclete, dar trebuie remarcat faptul că înseamnă că aveți nevoie de transportat piese de schimb și alte elemente esențiale, Costurile de închiriere a bicicletelor poate fi mare astfel încât a va trebui să fie luat în considerare în buget.

Comunicarea în Fiji este destul de ușoara. Una dintre limbile oficiale din insule este limba engleză și cei mai multi dintre oamenii de acolo o folosesc. Pe insulele mici, este mult mai probabil că veți auzi alte limbi, cum ar fi limba maternă Fiji sau chiar urdu.

 

Insulele Fiji, un paradis tropical

 

Ce să faceți

Pe insula există o mulțime de vazut si de facut. O atracție populară este Grădina uriașului adormit, deținută anterior de Raymond Burr, actorul american. Aceasta este o grădină, care acoperă o suprafață de 20 de hectare și în plină floare, este foarte frumoasa. Cele mai multe dintre speciile de plante sunt native de pe insule. Muzeul Fiji este o altă alegere populara si este locul ideal pentru a afla mai multe despre istoria regiunii. Unele dintre exponate sunt vechi de mii de ani. Cu toate acestea, nu toată lumea vrea să aibă o zi culturală asa ca cei care doresc o zi de aventură pot încerca Whitewater rafting. Există excursii de mai multe zile, cu o companie profesionista si ghiduri și , de asemenea, o experiență de caiac pe mare.

 

 

Insulele Fiji, un paradis tropical

 

Cumpărături

Dolarul Fiji este moneda locală și dacă ești la cumpărături, atunci ai nevoie să fii conștient de localnici, care vor încerca să te “convingă” să cumperi de la tarabele de familie. Această practică e cunoscuta ca agresiva, dar dacă sunteți ferm și amenințati ca  mergeti la politie renunta. Vor fi o serie de magazine, care sunt închise duminica, atunci cand este Sabatul. Insulele au fost în mare parte creștine in ultimele doua secole și aceste tradiții de modă veche sunt respectate.

Mâncare

Există o mulțime de cafenele și restaurante de unde sa alegeti. Meniurile sunt, de obicei, variate și veți găsi pește și cartofi prăjiți,mancare japoneză și produse alimentare din China, în cele mai multe locuri. Feluri de mâncare locale, cum ar fi paulsami sunt o necesitate pentru cei aventurosi. Există o serie de feluri de mâncare gătite într-un cuptor in groapă, care de asemenea, merită încercate.

 

Insulele Fiji, un paradis tropical

 

Cazare și sfaturi

Un sfat în momentul rezervării de cazare este sa o faceti prin intermediul unui agent de turism . În sezonul de vârf acest lucru este un risc, dar veți economisi o mare parte din bani. Există o serie de statiuni de vacanta de lux pentru cei care doresc un pachet și acestea pot fi găsite pe insulele mai mari.

Pentru a rămâne în condiții de siguranță ar trebui să fie luate măsurile de precauție obișnuite. Evitați zonele pe care nu le cunoasteti și evitati sa călătoriti în locuri noi de unul singur. Stațiunile sunt destul de sigure. Hainele de plaja ar trebui să fie purtate doar pe plajă și atât bărbații cât și femeile trebuie să poarte haine care le acoperă genunchii. Când mergeti la biserică trebuie sa împrumutati haine corespunzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *