Renuntarea la fumat adauga ani la viata ta

Există multe beneficii de a renunta la fumat, iar unele dintre aceste beneficii sunt evidente. Fumatul este legat de cancer pulmonar, care este una dintre cele mai mortale forme de cancer și una cu foarte puține șanse de tratament și recuperare. Cancerul pulmonar nu este un risc pentru sănătate numai atunci când vine vorba de fumat și pentru a evita acest risc nu este singurul beneficiu sa renunti la fumat. Luați în considerare alte câteva.

Când fumezi, gudron, nicotină, și multe alte otrăvuri ajung în fluxul sanguin și sunt absorbite prin plamani. Acestea sunt apoi livrate la fiecare celula a corpului vostru, alaturi de sange si oxigen filtrat prin plamani care hrănește toate celulele voastre. Fumatul este apoi legat de cancer la fiecare parte a corpului, din cauza distrugerii țesutului celular. Un fumator poate face cancer la degetele de la picioare, la organele interne, inclusiv la nivelul stomacului, sau poate suferi de diferite forme de cancer al sangelui.

Din cauza pagubelor produse de gudron și nicotină și alte otrăvuri, un fumator poate avea, de asemenea, probleme cu fertilitatea si cu o sarcina sanatoasa. Cand o femeie insarcinata fumeaza, copilul absoarbe de fapt aceleași otrăvuri și dezvoltarea fatului poate avea de suferit. Copilul poate fi, de asemenea, prematur sau sa se nasca cu probleme de respiratie sau poate avea greutate mică la naștere,lucru care ii poate deteriora sistemul imunitar.

 

Renuntarea la fumat adauga ani la viata ta

 

Fumatul afectează și plămânii în alte moduri decât dezvoltarea cancerului. Pentru că inspiri otrăvuri de ardere, țesuturile și celulele pulmonare sunt imediat distruse. Un fumator de multe ori sufera de astm si boli pulmonare obstructive cronice, sau BPOC. Deoarece plămânii unui fumător sunt compromisi, sangele nu este filtrat la fel de bine și toxinele pot ajunge cu usurinta pana in sistem. Aceasta poate duce la deteriorarea celulelor în fiecare parte a corpului.

Cand te lasi de fumat, plamanii tai pot începe să se vindece aproape imediat. Țesut nou este format și dezvoltat si celulele sanatoase incep sa se dezvolte. Cu cat gudronul și nicotina iasa din sistemul dvs., alte celule încep să se vindece, de asemenea. Sânge sănătos este livrat la celulele organismului, care la rândul său, ajută procesul de vindecare. După doar câteva săptămâni fără țigări, respirația unei persoane se va îmbunătăți și capacitatea pulmonara va crește.

 

Renuntarea la fumat adauga ani la viata ta

 

Există, de asemenea, luarea în considerare a costurilor atunci când vine vorba de renuntarea la fumat. Tigarile pot costa mii de lei în fiecare an, astfel încât odată ce te-ai lasat, ai bani în plus să plătesti facturile, să economiseesti, sau să investesti și să te dezvolti.. Nu există nici un motiv pentru a continua sa fumezi pentru motive de sănătate și stil de viață , asa ca daca esti un fumator care sa gandeste sa renunte, ia în considerare prejudiciile pe care le are fumatul le are asupra sănătatii tale și beneficiile de a renunta pentru tine si familia ta.

Oprirea fumatului încetineste imbatranirea faciala si intarzie aparitia ridurilor. Pielea unui non-fumator primeste mai multe substante nutritive, inclusiv oxigen,   pe cand la fumatori nu se poate face acest lucru..

Renunțarea la tutun oprește ingalbenirea dintilor  și veți avea respiratie proaspata. Fumătorii sunt predispusi la boli ale gingiilor și isi pierd dintii prematur.

Oamenii respira mai usor si tusesc mai puțin atunci când renunță la fumat, deoarece capacitatea lor pulmonara se îmbunătățește cu până la 10% în termen de nouă luni.

Jumătate din toti fumatori pe termen lung mor mai devreme de boli legate de fumat, inclusiv boli de inima, cancer pulmonar si bronsita cronica. Oamenii  care s- au lasat de fumat adauga 10 ani la viata lor.

Studiile stiintifice arata ca nivelul de stres al oamenilor e mai mic dupa ce renunta la fumat. Senzația plăcută de a satisface această dorință este doar temporară și nu este un adevărat remediu pentru stres. De asemenea, nivelul îmbunătățit de oxigen în organism, înseamnă că ex-fumatori se pot concentra mai bine si creste bunăstarea psihică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *