Invata-ti copilul sa fie activ

Copiii au nevoie să fie învățați cum să trăiască un stil de viață sănătos. Ceea ce vor invata acum vor aplica si la varsta adulta. Ca părinți, avem puterea de a-i învăța pe copiii noștri să mănânce sănătos și să fie activi. Procedând astfel, ar putea beneficia de asta si viitorii nostri nepoti. Asa ca sa incepem prin a ne ridica de pe canapea pentru a da un bun exemplu.

Pentru a-i motiva pe copii, adulții trebuie să ofere exemplul personal. Adoptati un stil de viață sănătos și planificati activitățile de familie care implică o viata activă. Există numeroase activități in care familiile pot fi implicate împreună, cum ar fi alpinismul in interior, mersul pe jos și rolele.

Chiar si participarea la ceva simplu,poate da un bun exemplu. Va poate face, de asemenea, mai conștienți de ceea ce încurajati.

Invata-ti copilul sa fie activ

 

Când am fost la scoala cu copiii mei, le-am spus să sară coarda timp de 10 minute, fără oprire, pentru educația lor fizică. Într-o zi, m-am decis să-mi iau propria coarda de la un magazin de fitness. Curând după aceea, am decis să sar coarda. Imediat, am recunoscut ca sa sari coarda nu e chiar atat de usor. Este un antrenament de intensitate mare, și chiar dacă am crezut ca pot sa sar multa vreme, a trebuit să ma opresc sa iau pauză.
Limiteaza televizorul și jocurile video

Este ușor pentru adulți să piardă notiunea timpului la televizor sau la un joc video deci imagineaza-ti cum e pentru copii. O modalitate simplă de a ține evidența a cât de mult timp petrece copilul la televizor și jucand jocuri video este sa cronometrezi de fiecare dată când pornesc televizorul și sa-ti notezi. Odată ce acestea ating limita de timp stabilita, ei vor fi obligați să aleagă o altă activitate. Limitarea timpului pe ecran pentru 1-2 ore în fiecare zi, este un obiectiv bun.Cu atât de multe opțiuni, alegând  jocuri video care implică un anumit tip de activitate fizică este o altă idee grozavă.

Încurajați copiii să se joace

Atunci când apare oportunitatea, încurajeaza copiii să joace sotron sau încercati sa va intreceti la alergat. Încurajați-i să fie activi fizic, mai degrabă prin joc decat prin ceva numit exercitiu.Invata-ti copilul sa fie activ

Nutritie pentru copii

Daca mănâncă din cand in cand in oras nu este mare lucru, aceasta nu ar trebui să fie o norma. Părinții ar trebui să depună eforturi pentru a face o cină de casă in cele mai multe zile din săptămână. Acest lucru poate fi foarte usor de facut cu ajutorul unui aragaz  sau prin pregătirea meselor ușoare si sănătoase.

Din nou, copiii vor învăța prin exemplu. Dacă ei văd părinții mananca prost, ei vor crede că este bine pentru ei să facă același lucru. Stocarea frigiderului cu junk food este o reteta pentru dezastru, iar ca sa fiti siguri, limitati cantitatea de deserturi și gustări dulci.

Încercați aceste sfaturi sănătoase de nutriție:

– Achiziționarea de fructe și legume proaspete pe care să le oferiti copilul dvs. pe tot parcursul zilei.

– Când sunt în sezon, clementinele sunt un fruct distracție, mici, pe care mulți copii adora să le mănânce. Merele si bananele sunt alte favorite ale multor copii, și sunt destul de ieftine.

– Cumpararea legumelor congelate este un alt mod de a păstra produse sanatoase în casă.

– Cartofii și cartofi dulci ofera o cantitate abundentă de vitamine, potasiu si alte minerale si. Este ușor să speli un cartof și sa-l stergi într-un prosop de hârtie si sa-l pui la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 5 minute

– Păstrați oua fierte în frigider timp de până la 7 zile pentru o gustare rapida si sanatoasa.

– Serviti painea integrala, cereale si paste pentru a include fibre in dieta copilului tau.

– Mai degrabă decât mancarurile prajite in ulei, gateste la abur, gratar sau fiert. Folosesc doar o cantitate mică de ulei de canola sau ulei de masline, circa 2 linguri, atunci când gătiți anumite alimente, cum ar fi chifteluțe.

– Ofera apă și lapte copiilor, mai degrabă decât băuturile pline de zahăr și fără substanțe nutritive.

Copiii au nevoie să fie învățați să fie activi și să mănânce sănătos, la fel cum au nevoie să fie învățați să citească, să scrie și sa faca matematica. Nu e niciodată prea târziu sa începi și sa dai exemplu. Ce modalitate mai bună de a rămâne în formă decât in familie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *