Kiribati, o alta perspectiva

Grupul de insule cunoscute sub numele de Kiribati pot fi găsite la ecuator, în Oceanul Pacific. Grupul are un total de 33 de atoli, răspânditi pe o arie largă de ocean. Insulele au avut de suferit în timpul celui de-al doilea război mondial și și acum ele nu sunt unul dintre cele mai populare locuri pentru turiști deși există o mulțime care le recomanda.

Primul lucru pe care vizitatorii ar trebui să-l știe este că localnicii sunt foarte prietenoși și te vor face întotdeauna să te simti binevenit. Insula Kiritimati (de asemenea, cunoscuta sub numele de Insula Christmas) are mai mulți turiști decât alte părți ale grupului. Insulele au temperaturi ridicate pe tot parcursul anului, iar umiditatea este în general prea mare.

Insulele sunt împărțite în trei regiuni distincte. Acestea sunt Insulele Gilbert, care se afla in grupul de vest. Aici veți găsi capitala Tarawa. Insulele linie sunt o altă regiune a grupului și acestea sunt la distanță mai mare, dar includ Insula Crăciunului. Secțiunea finală sunt Insulele Phoenix, care sunt în principal nelocuite, deși există o comunitate mică ce trăieste pe insula din Kanton.

Sosire

Nu toată lumea va avea nevoie de o viză înainte de a vizita Kiribati. Majoritatea locuitorilor din UE, SUA și un număr de țări din Pacific nu vor  trebui să aplice pentru viză, dacă vor ramane  pentru mai puțin de 30 de zile. O cerere poate fi făcută prin intermediul unui birou diplomatic din Kiribati sau o ambasadă britanică dacă aveti nevoie de o viză.

 

Kiribati, o alta perspectiva

 

Exista curse regulate spre Kiribati din SUA, Australia, Noua Zeelandă, Canada și Japonia. Odată ce vă aflați în Kiribati există zboruri interne pentru a ajunge la insule și sunt acum mult mai fiabile și mai puțin costisitoare.

Când vă aflați în țară, veți putea comunica destul de usor. Limba oficială a țării este limba engleză, deși există, de asemenea, un limbaj Kiribati nativ. Cei mai mulți oameni vor avea, de asemenea, cunoștințe de Gilbertese, un dialect local.

Ar fi o rușine sa vizitati Kiribati și sa nu petreceti ceva timp bucurându-va de plajele minunate. Dacă doriți doar să vă bucurați de soare, atunci există o mulțime de plaje liniștite. Ar trebui menționat faptul că acestea nu sunt toate orientate pentru turisti astfel încât nu veți găsi baruri, restaurante și magazine de suveniruri. Insulele sunt populate cu marinari și aceasta este o modalitate foarte bună de a obține o perspectivă diferită asupra insulelor. Pe insulele mici, veți vedea cultura locală care este încă foarte puternica. Dacă sunteți destul de norocoși să fiti acolo de sărbători nu doar ca va veti simti bine-venit, dar veti fi încurajat să va alăturati.

 

Kiribati, o alta perspectiva

 

Pasionatii de istorie vor vedea că există câteva locuri care merită o vizită. Rolul insulelor jucat în al doilea război mondial înseamnă că există apărare de coastă, buncăre și alte resturi de război, cum ar fi nave naufragiate și avioane care pot fi clar observate în apele de mică adâncime din largul coastei. Exista tururi ghidate ale unora dintre principalele caracteristici din timpul războiului. Alternativ, ați putea descoperi   interesul in activitatea de conservare care se desfășoară în Kiribati. Phoenix Island e zona protejată cu insule de corali si lagune și există mai multe specii de animale sălbatice rare. Cu toate acestea, nu se pot face scufundari aici și există o limită a numărului de vizitatori astfel încât aveți nevoie pentru a obține permisiunea autorităților locale înainte de merge acolo.

În timp ce insulele nu sunt la fel de adaptate la turisti există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de a lua acasă un chilipir. Meșteșugurile produse local sunt o alegere bună, dar trebuie să rețineți că cardurile de credit nu sunt de nici un folos aici, doar la hoteluri.

Cazare

Cazarea este limitata pe insule. Există două hoteluri principale pe South Tarawa, dar există, de asemenea, case de oaspeți mai mici disponibile. În nordul Tarawa spațiul de cazare este în principal în clădiri în stil tradițional, astfel încât să puteți simtiti viata insulei. Pe alte insule alegerile principale sunt case de oaspeți mici, moteluri și cabane de pescuit. Mai multe informații despre gama de cazare disponibila pot fi obținute de la autoritatea de turism locala. Este esențial sa rezervati cazare în avans, deoarece este destul de limitată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *