Diabetul zaharat la copii

Un diagnostic de diabet zaharat aduce schimbări – atat pentru pacient cat și pentru familia lui. Pentru părinții copiilor nou diagnosticati, diabetul zaharat prezintă o serie de provocări care  pot fi copleșitoare la început.

Când copilul este diagnosticat cu diabet zaharat, există o mulțime informatii pentru a afla mai multe despre gestionarea bolii. Cu aproximativ unul din fiecare 400 de copii afectati de diabet zaharat, sunt șanse mari sa afli ca un copil este diagnosticat.
Tip 1 sau tip 2?
Diabetul de tip 1 apare atunci propriul sistem imunitar distruge celulele producatoare de insulina a pancreasului. Fără insulină, nivelurile de zahar din sange pot crește și pot provoca în cele din urmă deteriorarea nervilor și a vaselor mici de sange. Diabetul de tip 1 este cel mai frecvent diagnosticat la persoanele sub 20 de ani, dar poate apărea la orice vârstă. Aceasta este cel mai puțin frecventă forma a diabetului zaharat – care afectează doar aproximativ 5 la suta din persoanele diagnosticate cu aceasta boala.

La pacienții cu diabet zaharat tip 2, organismul produce insulina, dar nu o utilizează în mod corespunzător. Aceasta se numeste rezistenta la insulina. Aproximativ 90 la 95 la suta din cei 26 de milioane de americani cu diabet zaharat au fost diagnosticati cu tipul 2.

 

Diabetul zaharat la copii

 

Trimiterea copilului cu diabet zaharat înapoi la școală poate fi stresanta, mai ales atunci când el este nou diagnosticat. Exista un site informativ despre diabet zaharat tip 1, care servește ca o resursă pentru părinți și copii, care se confrunta cu acest diagnostic. Acest site de familie este un loc cu resurse utile, de informare educaționala și practica de zi cu zi si sfaturi cu privire la gestionarea și cum sa traiesti cu diabet zaharat tip 1. Cu o planificare atentă și colaborare, părinții pot educa alți adulți care vor fi implicați cu copilul lor zi de zi, astfel încât acestia să devină parte din echipa de gestionare a diabetului zaharat.

 

 

Diabetul zaharat la copii

 

Un studiu recent a constatat că copiii experimenteaza disconfort mai mult cu injecție decât adulții. Frica de durere și vederea unui ac poate prezenta, uneori dificultati in administrarea insulinei. Utilizarea de noi optiuni de injectare a insulinei cu un ac mic poate ajuta pentru a usura disconfortul prin reducerea durerii si calmarea temerilor de injectie.
Părinții ar trebui să ajute copiii să practice injectarea, care ar putea include injectarea salină într-un animal de pluș .
Schimbarea locurilor de injectare poate ajuta de asemenea la îmbunătățirea absorbției insulinei,
Părinții ar trebui să ia, de asemenea, măsuri pentru a educa persoanele care ii ingrijesc si personalul școlii cu privire la nevoile unui copil, precum și preocupările în ceea ce privește administrarea insulinei.

După șocul inițial al unui diagnostic de diabet zaharat, părinții au nevoie de informații și consiliere pentru gestionarea nevoilor copilului lor si pentru a merge inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *