Limbajul flirtului

In relatii exista si anumite coduri care transmit mesaje puternice partenerilor de sex opus. De exemplu atingerea propriului corp transmite mesaje provocatoare puternice, iar aranjarea tinutei posturale sau cea a hainelor, precum curatarea hainei de scame, aranjarea curelei sau a bluzei, poate sa fie un semn de flirt si facem astfel de gesturi mai degraba in prezenta oamenilor de care suntem atrasi.

Limbajul flirtului

 

Probabil ca nu exista printre voi femei care sa nu se fi jucat cu parul, sa nu-l fi rasucit pe deget sau sa il schimbe de pe o parte pe alta. Si aceste gesturi sunt atragatoare pentru un barbat, si daca le faceti transmiteti semnale de flirt. Acest lucru este valabil si pentru barbati, care insa isi ating parul intr-o maniera mai rigida, mai puternica, ce exprima masculinitate. Dar nu uitati ceea ce spuneam la inceputul acestui articol, ca orice gest trebuie raportat la context sau persoana. Limbajul flirtuluiExista si femei care au facut un tic din a-si rasuci parul sau in alte situatii am intalnit femei care procedau asa atunci cand erau nervoase. Cert este insa ca cel putin in ceea ce ii priveste pe barbati, aceste gesturi sunt senzuale, atata timp cat nu au incarcatura nervoasa accentuata ca in cazurile despre care v-am spus.

Umezirea buzelor este un alt semnal de flirt ca si expunerea gatului prin lasarea capului pe spate. Inainte de a prezenta si alte semnale ale flirtului trebuie insa sa intelegeti ca aceste gesturi pot avea si o alta semnificatie, de exemplu ne umezim buzele pentru ca sunt uscate. Dar daca le folosim intentionat atunci cand flirtam avem mai multe sanse de reusita. Si chiar daca nu le facem intentionat si pur si simplu avem gatul intepenit si lasam capul pe spate, barbatii tot vor percepe aceste gesturi ca fiind atragatoare. Daca vor considera ca este si o invitatie depinde numai de capacitatea lor de interpretare.

Ridicarea sprancenelor exprima cam in orice context uimirea, interesul si concentrarea atentiei. Nu degeaba se spune ca oamenii inteligenti ridica des o spranceana, asta pentru ca manifeste foarte des interes fata de subiectul discutat si cauta sa-i patrunda intelesul. Mergand pe aceeasi directie, mentinerea sprancenelor ridicate pentru mai mult timp denota interes, deci evident ca in flirt arata interesul fata de partener. Zambetul si rasul sunt manifestari pozitive si extrem de placute, si constituie adesea un semn de flirt, mai ales daca sunt insotite si de contact vizual prelungit.

Si atingerile “accidentale”, care de multe ori nu prea sunt intamplatoare, sunt incarcate cu un puternic mesaj erotic, mai ales daca se intampla atunci cand celalalt nu se asteapta. Ele devin cu atat mai puternice daca sunt combinate si cu alte semnale, precum un zambet discret. Si atingerea piciorului celuilalt exprima inters crescut fata de el. Va amintiti poate ceremonialul erotic, practicat de indieni, al atingerii picioarelor goale, descris de Mircea Eliade in Maitreyi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *