12 Sfaturi de machiaj pentru iarna

Machiajul de iarnă necesită o abordare extrem de diferită fată de machiajul din alte sezonuri. De ce? Deoarece vremea rece ar  putea fi devastatoare pentru aspectul si sanatatea tenului dumneavoastra.

În acest articol vă vom împărtăşi câteva sfaturi foarte necesare pentru machiajul de iarnă şi cele mai  bune alternative pentru trucurile care lucrează în timpul verii, dar nu funcţionează în sezonul de iarnă.

Sfaturi de machiaj pentru iarnă:

 1. Alege o crema potrivita pentru faţă ca baza pentru machiaj astfel incat aceasta sa dureze cat mai mult timp.
 2.  Dacă trebuie sa va expuneti tenul la vremea rece pentru mai mult de 20 de minute, ar fi indicat sa nu folositi o crema hidratanta deoarece aceasta afecteaza sanatatea pielii fetei dar iti va distruge si machiajul de asemenea. Dacă totusi utilizaţi o cremă hidratantă, asiguraţi-vă că aceasta este consistentă, astfel încât pielea feţei să poată fi acoperita in totalitate înainte de aplicarea machiajului.
 3. Puteţi utiliza creme ce conţin silicon în zilele geroase de iarnă, acestea sunt special create pentru a-ti feri  tenul de sezonul friguros.
 4. Alege de asemena un fond de ten tip pudra pentru machiaj,  aceasta iti va proteja mai bine machiajul  deoarce este mult mai rezistent  la schimbările de temperatură.
 5. Dacă este foarte frig afară, evită fondul de ten lichid, pentru ca acesta nu va rezista in conditii meteorologice extreme.
 6. Mascara, creionul de ochi sau rujul ar trebui să fie rezistente la apă pentru a va asigura ca vor rezista  pe timp de ploaie si ninsoare.
 7. Pudra poate cauza uscarea pielii şi poate duce la crăparea acesteia.
 8. Evitaţi fardurile de obraz în zilele friguroase care conţin substanţe derivate din vaselină deoarece  nu sunt recomandate în sezonul rece.
 9. Când alegeti fardul de obraz sau farduri de pleope, alegeti unul de tip spumă şi evitaţi fardurile de pleoape ce conţin vaselină.
 10. Alege ruj ce conţine ceara de albine în locul luciului de buze.
 11. Evitaţi culorile roz şi roşu la machiajul din sezonul rece, dacă nu vă doriţi ca pielea să se înroşeasca.
 12. În timpul iernii machiajul nu este atât de sensibil la frig ca la schimbările drastice de temperatură. Dacă modificaţi temperatura de la foarte rece la foarte cald ( de la exterior la interior), machiajul este în pericol- datorită fluxului sanguin intensificat la suprafaţa pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *