Montserrat, insula de smarald

Pentru o vacanță in Caraibe, insula Montserrat ar trebui să fie in top pe lista de destinații. Este o parte din Insulele Leeward și este un teritoriu britanic de peste mări. De doar 10 km lungime, acesta este un loc minunat pentru vacanta și de explorat în doar câteva zile. Insula are legături puternice irlandeze și este adesea numita Insula de Smarald din Caraibe, pentru că seamănă cu peisajul găsit în Irlanda. Vizitatorii ar putea fi amuzati de ștampilele pe care le vor vedea în pașaport la sosire -in forma de trifoi!

Conexiunile irlandeze nu se opresc aici. Ziua Sf. Patrick este o sărbătoare oficială și cei care sunt suficient de norocosi pentru a fi pe insulă în acest moment vor putea să ia parte la diverse concerte, parade și alte activități festive. Ascultați-le accentul irlandez, care nu s-a diminuat mult de-a lungul anilor.

 

Montserrat, insula de smarald

Este destinatia perfecta pentru cei care doresc să-și petreacă timpul la drumeții și explorari. Există peisaj luxuriant și trasee montane pentru cei care doresc să-si păstreze picioarele uscate, dar vizitatorii care vor să facă sporturi de apă pot încerca snorkelling sau caiac. Plajele sunt cu nisip negru datorită originilor vulcanice de pe insula și există vulcanul Hills Soufriere, care este încă activ. Ca urmare, există o mare parte a insulei, care e în afara limitelor.

Vulcanul este de fapt o mare atractie pentru vizitatori. În timp ce ne apropiem de acesta Volcano Observatory Montserrat face mai ușor da vazut caracteristicile diferite. Există tururi pentru vizitatori, care sunt conduse de oameni de stiinta care lucreaza acolo, mai degrabă decât ghizi turistici. Ei monitorizează vulcanul în jurul observatorului, astfel încât orice activitate neobișnuită poate fi raportata imediat.

 

Montserrat, insula de smarald

Plymouth este capitala insulei, dar a fost de fapt abandonata in 1997 din cauza vulcanului. O vizita aici trebuie aranjata dinainte și cu o escorta a poliției. Cele mai multe hoteluri sau biroul de turism pot rezerva o călătorie. Orașul în sine este acoperit cu cenușă, avand porecla de Pompeiul modern. Întreprinderile și departamentele guvernamentale nu pot fi regăsite, acum, în alte părți ale insulei și există noi evoluții care au zone mai sigure.

Clima insulei este destul de consistenta astfel încât iarna poate însemna la fel de multa plajă și înot ca în lunile de vară. Bay este considerat a fi un loc minunat pentru snorkelling, dar oricine este interesat de animale sălbatice se poate alătura la o expediție cu padurarii pentru a urmări diverse specii rare de păsări și animale sălbatice, care au găsit o casă in Montserrat.

 

Montserrat, insula de smarald

Insula nu are atracțiile turistice obișnuite de parcuri tematice și statiuni, în același mod în care altele au. Oamenii vin pentru a vedea caracteristicile unice ale insulei. Acestea includ ghauts care transporta apa de ploaie la mare. Cei mai mulți vizitatori vor merge pentru a vedea Ghaut Runaway, care este una dintre cele mai renumite.

Pentru a afla mai multe despre istoria și cultura insulei Centrul Cultural este atracția perfectă. Vizitatorii pot fi surprinsi să afle că a fost ideea lui Sir George Martin, producătorul Beatles. Acesta este casa unui centru de conferințe, un magazin de cadouri, birouri și o sală în care există mai multe tipuri de spectacole. Nu costă nimic să mergeti la centru, dar donatiile sunt binevenite.

Cei care sunt în căutarea unei atmosfere de petrecere pot fi dezamăgiti. Există câteva cluburi de noapte mici, dar cei mai mulți oameni preferă să frecventeze baruri care au o ambianță foarte informala si relaxata. Cu nici un moment oficial de închidere ei stau pur și simplu deschise până ce ultima persoană pleacă.

Sa ajungi pe insula este relativ ușor, cei mai multi turisti ajung la aeroport la Antigua sau St Maarten și apoi la aeroportul din mica insula Montserrat. Cum turismul de masă nu a ajuns încă pe insula, are cost eficient. Cazarea variază de la case de oaspeți mici la hoteluri clasificate “de lux”, deși tind să aibă facilități mai puține decât hotelurile de lux din altă parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *