Nu aruncati plicurile de ceai folosite!

Toată lumea este familiarizata cu beneficiile in sanatate ale ceaiului: se lupta cu cancerul, reduce riscul de accident vascular cerebral si a altor boli, si revitalizeaza celulele corpului. Cu toate acestea, după ce ați golit ceașca de ceai, aruncati pliculetele de ceai folosite. Ei bine, nu mai faceti asta. Veti fi surprinse de numărul de moduri în care puteți reutiliza aceste plicuri. Aici exista o serie de utilizări unice și surprinzătoare pentru aceste pungi vechi de ceai.

Calmeaza ochii obositi sau iritati

Plânsul toată noaptea dupa o despartire poate duce la ochii umflati si rosii. În timp ce pungile de gheață ar putea merge, o pereche de pungi de ceai pot face minuni. Le inmuiati in apa rece ca gheata, apoi le aplicati pe pleoape, sub formă de comprese. Ceaiul va întineri fata, va indeparta roseata si umflarea după o vreme. Această metodă funcționează și pentru vindecarea ochilor inrositi.

Aromeaza carnea

Carnea are un gust minunat atunci cand este gatita in mod corect, dar atunci când nu e pregătita în mod corespunzător, foate fi tare si fara gust. Iată un mod de a rezolva această problemă: folosiți pungi de ceai (sau chiar resturi de ceai) pentru marinat carnea. Va adăuga un gust savuros de gratar.

 

Nu aruncati plicurile de ceai folosite!

Fac bauturile “mai puțin păcătoase”

Cu siguranță ești foarte conștienta de efectele neplacute  ale băuturilor răcoritoare și băuturilor alcoolice pe corpul tau. Pentru a diminua vina de a consuma aceste bauturi păcătoase, puteți înlocui jumătate din ele cu ceai. Bucurați-vă de ceai în apă caldă sau rece,, apoi adaugati aceeasi cantitate de bautura racoritoare si amestecati-le împreună. Exista mai putine calorii și zahăr, dar aroma va fi îmbunătățită.

Curata casa

Ceaiul poate elimina în mod eficient grasimea si murdaria de pe oglinzi, pardoseli și chiar linoleum, așa că de ce să nu folosiți pungi de vechi de ceai pentru a face un ceai rece, apoi sa-l utilizați ca o soluție de curățare?. Curățați blaturile din bucatarie cu ele, de asemenea. Le puteți folosi pentru mobilier din lemn nevopsit. Doar asigurați-vă că ștergeți bine.

 

Nu aruncati plicurile de ceai folosite!

Elimina   negii

Negii sunt urati și inestetici. Există numeroase elemente din casa pe care le puteti folosi pentru a-i elimina. Pliculetele vechi de ceai sunt un exemplu. Le scufundati în apă fierbinte, apoi puneti peste negi pentru 20 la 30 de minute. Asigurați-vă că aruncați plicul de ceai, după utilizarea acestuia pe neg.

Dezinfecteaza
Pliculetele de ceai scufundate în apă, elimina mirosul închis din dulapuri. Puneți câteva pungi de ceai neutilizate in dulap.

Vindeca arsurile solare și acneea

Plicurile de ceai pot fi, de asemenea, adăugate la baie! Dacă aveti un caz grav de acnee, sau dacă pielea este iritata și roșie de bronzat, folosiți plicuri vechi de ceai pentru a calma pielea. Spălați zonele afectate cu ceai rece făcut din saci folositi. După mai multe aplicații, veti simti efectele de răcire și calmare.

Fertilizeaza plantele

Iată o modalitate foarte bună de a reutiliza plicurile de ceai vechi pe care le aveti in casa: le folositi pentru plante. Ele pot fi folosite ca îngrășământ organic pentru ghivece cu multe beneficii stimulante din nutrienți din ingrediente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *