O zi in Budapesta

Poate ca nu am vazut suficient lumea, dar Budapesta m-a captivat extrem de mult. M-am simtit de parca m-as fi intors inapoi in timp in marele imperiu al Ungariei in magnifica sa perioada din anii 1000, unde casele in stil baroc dezvaluiau pietrele romanice. Aici pot folosi doar cuvantul maiestuos pentru a descrie fiecare cladire pe care am vazut-o. Cladirile de aici sunt atat de impozante si solide, incat rezista la cutremure si bombe.

Andrassy Avenue 

O zi in BudapestaDeclarat ca unul din cele mai frumoase orase din Europa, siturile sale includ Buda Castle Quarter, Andrássy Avenue, Heroes’ Square si Millennium Underground Railway, al doilea cel mai vechi din lume. Alte situri mai iclud 80 de izvoare geotermale, cel mai mare sistem de ape termale din lume, a doua cea mai mare sinagoga din lume, si a treia cea mai impozanta cladire parlamentara din lume.

Buda Castle Quarter 

O zi in Budapesta
Prima noastra oprire a fost la Castle Hill / Castle District. Castelul se afla la 180 m deasupra nivelului marii si reprezinta miezul unui oras antic. Zona include unele dintre cele mai importante monumente istorice din tara. Are 3 biserici, 5 muzee, multe cladiri istorice, monumente, strazi, un teatru, 4 hoteluri, numeroase restaurante, cafenele, galerii si magazine de cadouri.

Castle Hill 

O zi in BudapestaUna din cladirile definitorii din Budapesta, veche de 700 de ani, este Matthias Church, in Szentharomsag Square. Turnul sau gotic il face sa fie unul dintre cele mai fotografiate monumente din lume. Cea mai semnificativa cladire de-a lungul raului este Parlamentul, cea mai mare din tara, asezarea permanenta a alesilor.

Mattias Church 

O zi in Budapesta
Cladirea neo-gotica este rezultatul muncii arhitectului Imre Steindl, si a fost construita intre 1884-1904. Are 691 camere, este lunga de 268 de metri si cupola se inalta in aer pe o lungime de 96 de metri. Am avut acces in Parlament prin poarta nr 10. De aici, las imaginile sa vorbeasca.

Parlamentul

O zi in Budapesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *