Copenhaga, o excursie pe cinste

Excursia mea la Copenhaga a inceput cu o escala la aeroportul Amsterdam’s Schiphol. Dupa un somn in avion si o cafea in aeroport, iar apoi o scurta calatorie cu trenul, iata-ma la poarta uneia dintre capitalele culturale ale Europei. Similara cu Stockholm la unele feluri scandinave, unica in multe altele, iubesc Copenhaga, si tu o vei iubi, fiind un oras foarte valoros si o destinatie de lux.

Christianshavn este unul dintre cele mai ciudate cartiere care are o istorie unica-mai exista inca o zona numita Christiania care continua sa aiba propria guvernare-experiment social. Zona e putin rau famata dar perfect sigura si grozava pentru fotografii. Seamana cu Amsterdamul si canalele lui, arta de strada, graffiti si arhitectura unica.

 

Copenhaga, o excursie pe cinste

Vor Frelsers Church ofera cele mai bune peisaje din Copenhaga, dar scarile  in spirala nu sunt potrivite pentru cei care au rau de inaltime. Little Mill e o moara de vand restaurata cu multa istorie.
Copenhaga e perfecta pentru o vizita culturala si am gasit o gramada de experiente care nu pot fi gasite oriunde. Libraria nationala e o cladire interesanta dar multa lume nu stie ca are in interior un muzeu de fotografie care e superb.

Copenhaga, o excursie pe cinste

 

Charlottenburg este una din cele mai mari spatii contemporane care gazduiesc un muzeu in Europa. Daca alegi Gradinile Tivoli, parcul de distractie ce se afla chiar in centrul orasului, viziteaza-l chiar inainte de apus, ca sa poti explora imprejurimile si sa te bucuri de atmosfera superba care incepe cand se lasa intunericul.

Copenhaga, o excursie pe cinste

O alta sugestie e Clarion Collection Hotel Mayfair pentru decorul salbatic. Fiecare camera e diferita si stilul vechi si nou e amestecat. Bineinteles, camerele sunt confortabile si au un mic dejun excelent. O alta destinatie greu de gasit dar care merita este Muzeul de arta in spatii publice. E exact cum suna dar mult mai frumos decat imi imaginam.
Excursii de zi: daca vrei sa iesi din oras ziua, iti recomand Elsinoire (Helsingor/Helsingør). E o excursie de o ora cu trenul si mi-a placut sa ma plimb in oras si in special a vizitez atractia majora Castelul Kronborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *