Onicomicoza

De asemenea, menționată ca onicomicoza, ciuperca unghiilor este adesea dificil de tratat cu medicina conventionala. Dar, în timp ce exista remedii naturale utilizate pe scară largă, există foarte puțin suport științific pentru dovedirea eficacitatii lor.

Până în prezent, foarte puține studii au testat utilizarea remediilor naturale pentru ciuperca unghiilor. Iată cateva substanțe naturale adesea recomandate în tratamentul ciupercii unghiilor:

Uleiuri esențiale

Anumite uleiuri esențiale promit tratarea ciupercii unghiilor. De exemplu, un studiu a constatat că uleiul de arbore de ceai poate ajuta in lupta cu ciuperca unghiilor. Timp de 16 săptămâni, 60 de pacienți au folosit fie o crema care contine 5 la suta ulei de arbore de ceai sau un placebo pentru a trata onicomicoza. Până la sfârșitul studiului, 80 la suta din participantii s-au vindecat (comparativ cu nici unul in grupul placebo).

Într-un studiu anterior efectuat pe 177 de persoane cu infecții fungice ale unghiilor, cercetatorii au descoperit ca uleiul de arbore de ceai a fost eficace ca soluție cu clotrimazol (un medicament de actualitate antifungic), in tratamentul pentru ciuperca unghiilor.

Rezultate preliminare ale cercetărilor de laborator sugereaza ca uleiul de cuișoare poate ajuta, de asemenea, la problemele asociate cu onicomicoza. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a spune dacă uleiul de cuișoare ar putea fi eficient ca un remediu pentru ciuperca unghiilor.

 

Onicomicoza

 

Otetul de mere

Sustinatorii oțetului de mere sugerează faptul că acidul acetic (o substanta care se gaseste in multe tipuri de oțet), poate distruge fungii care produc infectii fungice. Cu toate acestea, nu există studii care să susțină afirmația că înmuierea picioarelor sau mâinilor într-un amestec de oțet de mere și apă caldă poate elimina ciuperca unghiilor.

Din cauza lipsei de susținere a cercetării, e prea devreme pentru a recomanda orice măsuri corective pentru ciuperca unghiilor. Dacă observați orice simptome de ciuperca (cum ar fi fragilitate, o schimbare a formei unghiilor, resturi prinse sub unghie, sau ingrosarea unghiei), consultați medicul. În timp ce ciuperca unghiilor pot fi vindecata numai prin creșterea unghiilor noi și sănătoase, medicamentele antifungice pe baza de prescriptie medicala va poate ajuta sa scapati de ciuperca.

Pentru a reduce riscul de ciuperca a unghiilor, este important să se evite schimbul de ustensile de manichiură sau pedichiură cu alte persoane, de încălțăminte, practicarea unei bune igiene a picioarelor (mai ales atunci când vizitati piscine publice, săli de sport, sau camere de duș), și păstrarea sistemului imunitar sub control.

 

Onicomicoza

 

Dacă doriti sa utilizati remedii naturale pentru tratarea ciupercii, discutați cu medicul înainte de a începe tratmentul. O mare parte din problemele unghiilor provin de la infectii fungice. Multe dintre acestea ar fi putut fi evitate daca s-ar fi luat inițial masuri de precauție corecte. De fapt, ciupercii îi place să aibă condiții de întuneric și umezeala, în care să se dezvolte, și o ruptură a unghiei este un teren propice ideal. Mai jos sunt câteva modalități în care infecțiile pot fi contractate:

O lovitură la unghii care desprinde patul unghial, care, la rândul său, permite umiditatii sa intre și permite bacteriilor sa se inmulteasca.
Unghiile false prost aplicate pot încuraja germenii
Saloane care au procedurile de igienă sub-standard.

Folosirea piscinei publice
Rosul unghiilor care are ca rezultat rupturi și sângerare a pielii, din jurul unghiilor. Acest lucru va permite apoi germenilor sa intre.
Un sistem imunitar scăzut cauzeaza boli, cum ar fi diabetul, care pot spori, de asemenea, șansa aparitiei de infectii
Onicomicoza se prezintă în mai multe moduri diferite:

Culoare verde a unghiilor.
Ingrosarea si scalarea.
Durere atunci când se aplica presiune unghiilor.
În cazurile severe, unghia se va ridica și în cele din urmă se va desprinde complet,
Dacă purtați lac de unghii pentru perioade lungi de timp, ștergeți din cand in cand pentru a verifica unghiile. . De asemenea, nu uitați să schimbați sosetele des și permiteti aerisirea picioarelor si o igiena corespunzatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *