Pasi pentru o pedichiura perfecta

Uită-te la picioarele tale chiar acum. Nu vezi pete, tonul pielii inegal, unghii si cuticule uscate, calcaiele crapate? Ei bine, ai mare nevoie de un regim complet de îngrijire a picioarelor. Sunt sigura că ști deja acest lucru, dar esti prea ocupata pentru a avea grijă de picioarele tale.

Sau ai cheltui mai degrabă bani pe o rochie nouă sau un ruj in loc sa mergi la salon pentru pedichiura. Aici este adevărul șocant – dacă ignori picioarele pot aparea probleme grave cum ar fi unghiile incarnate, bataturi, infectii fungice si infectii bacteriene. Niciodată nu e prea târziu, așa ca urmeaza acest ghid foarte simplu, dar eficient pentru pedichiura la domiciliu.

Ce este pedichiura?

Pedichiura, tradusa literal înseamnă grija pentru picioarele tale. Saloanele moderne oferă o multitudine de pedichiuri, variind de la aromoterapie la pedichiură cu pești pana la pedichiură franceză. Pedichiura de bază, cu toate acestea, este cel mai bun pentru a curăța picioarele bine. O pedichiura implică câteva instrumente de bază și produse cosmetice. Asigurați-vă că faceti rost de aceste lucruri de bază, în scopul de a obține o pedichiura perfecta. Să vedem ce facem ai nevoie pentru o pedichiura perfecta la domiciliu.

Lucruri necesare pentru pedichiura

O cadita sau lighean
Apă caldă
Prosop
Sampon  Pasi pentru o pedichiura perfecta
Acetona
Unghiera
Forfecuta
Pila
Instrument pentru cuticule
Piatră ponce
Perie pentru picioare
Tratament exfoliant
Crema pentru picioare
Lotiune (optional)
Petale de flori (opțional)
Lac de unghii de alegerea ta

Procedura

1. În primul rând, elimina orice urme vechi de lac de unghii de pe unghiile de la picioare cu ajutorul unui produs de calitate. Opteaza pentru unul fara acetonă pentru ca acetona slabeste unghiile. Acum taie unghiile în funcție de forma dorită și dimensiune. Cu ajutorul unghierei, taie colțurile unghiilor de la picioare. Acest pas ajută foarte mult în lupta împotriva unghiilor încarnate. Piliti unghiile, în scopul de a scăpa de unghii inegale.

2. Umpleți cada cu apă caldă și se adaugă șampon în apă. Acum, inmuiati-va picioarele în această apă caldă timp de cel puțin cincisprezece minute. Veți observa că apa va deveni acum tulbure. Apa caldă cu sampon ajută la îndepărtarea murdăriei de pe picioare și înmoaie, de asemenea, cuticulele si pielea.

 

Pasi pentru o pedichiura perfecta

 

3. Schimbati apa și adaugati câteva picături de sampon din nou. Cel mai bine este să luați două cădite separate, umplute cu apa calda si sampon, odată ce ați terminat cu prima cada puteți inmuia picioarele în cealaltă. În apa curată, se adaugă cateva petale pentru frumusețe. Se înmoaie picioarele în acest amestec pentru aproximativ cinci minute.

4. Acum frecati calcaiele picioarelor cu ajutorul pietrei ponce. Faceti miscari circulare usoare. Nu folosiți piatra ponce pe piele, deoarece ar putea duce la erupții cutanate și iritații. Luati o perie pentru picioare si curatati picioarele cu ea. Nu uitați să curățați zonele dintre degetele de la picioare. Zona dintre degetele de la picioare este un loc fertil pentru bacterii și ciuperci.

 

Pasi pentru o pedichiura perfecta

 

5. Acum frecati picioarele cu exfoliant. Acest lucru ajută foarte mult la eliminarea celulelor moarte ale pielii și, de asemenea, la eliminarea petelor. Ia un scrub grosier sau fa unul prin amestecarea de sare / zahăr cu ulei de masline. Odată frecate, inmuiati picioarele în apă Acum, aplicati crema pentru cuticule pe unghii și apoi scoateți cuticulele cu ajutorul unui instrument. Acest pas ajută la curățarea unghiilor în mod corespunzător. Nu uitați să curățați zona de sub unghii și colțurile unghiilor.

6. Acest pas este opțional, dar foarte recomandat. Aplicati o masca de calitate pe picioare. Puteți să faceți propriile masti prin amestecarea de făină, turmeric și lapte. Așteptați până se usucă și apoi spalati. Îndepărtati orice urme de masca. Aplicați o cremă bună de calitate pentru picioarele uscate. Încheiați pedichiura, aplicând o culoare a unghiilor la alegere și ați terminat.

 

Pasi pentru o pedichiura perfecta

 

Sfaturi

1. Asigurați-vă că vă păstrați unghiile de la picioare scurte. Unghiile lungi atrag murdaria si infectiile. De asemenea, o mulțime de probleme, cum ar fi unghiile incarnate si infectii apar ca urmare a unghiilor lungi si neingrijite. Folositi produse de calitate în timp ce faceti pedichiura. Din moment ce aproape toate instrumentele sunt realizate din oțel, asigurați-vă că le ștergeți si le curățați după utilizare, în scopul de a împiedica ruginirea.

2. Nu taiati unghiile prea adânc la colțuri. Aceasta duce la unghii încarnate și crăparea unghiilor. Dacă vă confruntați cu problema craparii calcaielor de la tocuri, asigurați-vă că faceți o pedichiura în fiecare săptămână și aplicati o crema de picioare buna în fiecare noapte după spălarea picioarelor.

3. O modalitate foarte simplă și eficientă pentru picioare moi si suple este sa aplicam NIVEA sau o crema de picioare și sa purtam șosete inainte de culcare. Fa acest lucru timp de zece zile și picioarele vor fi extrem de netede și moi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *