Cum sa-ti gestionezi timpul eficient

Buna gestionare a timpului este cruciala pentru femeile de astăzi, deoarece acestea sunt nevoite adesea sa jongleze cu responsabilitățile mult prea multe de acasă și de la locul de muncă. Astăzi nu este neobișnuit ca femeile să creasca copii în același timp sa aiba grijă de părinții în vârstă plus un loc de muncă full-time, și multe sunt, de asemenea, ocupate cu biserica sau organizația religioasă sau de voluntariat. Pentru ca nici o femeie nu are mai mult de 24 ore într-o zi, e vital ca ea sa învațe să gestioneze aceste ore prețioase in mod corect.

 

Cum sa-ti gestionezi timpul eficient

 

Primul lucru care trebuie făcut este eliminarea activităților și cerințelor care sunt inutile. Luați în considerare lucrurile pe care le-ati putea face în fiecare zi, care sunt absolut inutile, cum ar fi citirea junk mailurilor care pot fi ușor ignorate, sau o bârfă inutila de la un vecin. În cazul în care nu vă ajută sa realizati ceva util, să vă relaxați și reîncărcați, și pur și simplu nu este necesar, scapati de ele cu totul.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luati în considerare modul în care puteți obține ajutor pentru responsabilități. Ai putea chema un serviciu de curățenie in fiecare saptamana sau cel puțin o dată pe lună să se ocupe de o parte din curatenie. Multe companii oferă de obicei tarife bune pentru tunderea ierbii, îndepărtarea zăpezii. De asemenea, poti lua în considerare pentru părinții tăi în vârstă un serviciu profesional care sa se ocupe de nevoile lor de curățenie, tăierea gazonului, și transport. În multe domenii, există servicii publice destinate persoanelor în vârstă, cum ar fi asistenții de îngrijire la domiciliu. Copiii mai mari ar trebui să aibă, de asemenea, propriile lor treburi in jurul casei pentru a ajuta și a învata sa fie responsabili.

 

Cum sa-ti gestionezi timpul eficient

 

După ce ați eliminat lucrurile inutile luati în considerare modul de a simplifica totul. Cina in familie nu trebuie să fie complicată, cu multe feluri de mâncare, puteti servi carne cu legume si prajituri, paste etc. Puteți achiziționa, de asemenea, alimentele gatite la supermarket, sau sa faceti mai multe feluri de mâncare in week-end, care pot fi congelate și decongelate pe tot parcursul săptămânii, cum ar fi chili sau tocane.
Pastrati casa simpla. Nu aveți nevoie de o amenajare elaborata în afara sau o mulțime de decoratiuni interioare si accesorii; acestea vor necesita mai mult timp pentru curatenie. Simplificați programul familiei , atunci când e nevoie de timp și atenție, si fiecare copil sa aleaga doar o activitate extracurriculară, mai degrabă decât să se implice cu fiecare club sportiv disponibil. Prin gestionarea buna a timpului pe care il ai, vei vedea că o sa poti dedica mai mult timp de calitate in responsabilitățile și preocupările tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *