Maroc, intre modernitate si traditie

Marocul are o imagine foarte tradiționala, dar nu este atât de mult pentru vizitatorii din alte țări. Fes are distincția de a fi un oras medieval foarte bine conservat și cultura de aici este ca nicaieri altundeva. Dacă aveți posibilitatea de a vizita Fes, atunci este important să vizitați legendarul medina, care este un labirint  de mai mult de 9000 de alei înguste, întortocheate.

Veți învăța multe lucruri noi și nu veti uita niciodată obiectivele turistice și mirosul de mâncăruri locale proaspăt preparate. Când ajungi prima data în Maroc, este captivant, coplesitor si animat cu adevarat. Este un amestec eclectic de limbi, culturi, religii, tradiționale și moderne.

Marocul are o multime de locuri minunate de vizitat. Orașul Casablanca este, desigur, facut celebru de filmul cu acelasi nume și are un oraș vechi istoric uimitor. Casablanca a trecut de la zilele de film și este acum o metropolă întinsa și vibranta. Casablanca a evoluat într-un montaj de modernitate occidentală și tradiție arabă. Este o mișcare rapidă, schimbarea de la vile scumpe la mahalale si străzi.

 

Maroc, intre modernitate si traditie

 

Cu toate acestea, dacă puteți,  vizitati Fez-ul cosmopolit sau explora Marrakech-ul haotic și maiestuos. Marocul are, de asemenea, un desert, care este uneori trecut cu vederea. Viziteaza culmile accidentate din Munții Atlas până la satele berbere vechi și deșertul Sahara Occidentală. Marocul este un amestec spectaculos, care te face sa te simti ca ai călătorit în mai multe țări diferite.

Marrakech este un oras de diferite culori și arome. Este atât de mult diversitate aici că vizitatorii nu se vor plictisi. Cu vrajitori cu serpi, poțiuni magice și străzi mici care duc la diverse destinații încântătoare, Marrakech poate părea  un film de aventura. Spațiile de cazare variază de la hoteluri de lux mari la mici case de oaspeți in curte.

Cea  ce trebuie să vedeti este faimoasa Jemaa el Fna. Piata este învăluită în istorie și este un loc grozav sa afli mai multe despre cultura orașului și să vorbesti cu localnicii. Acest oras este, de asemenea, unul dintre cele mai chic si moderne, cu baruri la modă, astfel încât o noapte relaxanta este, de asemenea, o posibilitate.

 

Maroc, intre modernitate si traditie

 

Se poate ajunge prin companiile aeriene naționale Royal Air Maroc si Blue Atlas. British Airways zboară, de asemenea, regulat în Maroc din Marea Britanie, la fel ca si Easyjet și Ryanair. Casablanca este doar la un zbor de trei ore de la Londra și la doar 6.5 ore de la New York.

Nu mai există nici calea ferată între Maroc și Algeria. Cei care doresc să exploreze părți ale Europei  pot lua trenuri de la Londra, prin Franța și Spania să ia  un feribot pentru Maroc. Cu toate acestea, în cazul în care călătoriți cu mașina un ghid este foarte recomandat ca exista un risc de mine terestre. Există, de asemenea feriboturi din sudul Spaniei, care pleaca spre Maroc.
Când ajungeți în Maroc, există un număr de companii internaționale și locale de închiriere auto care își oferă serviciile în marile orașe.

Cu toate acestea, ele sunt în general scumpe, iar vârsta minimă de a conduce este de 21 de ani. Taxiurile sunt de asemenea disponibile în marile orașe, dar este important să se convină la un preț înainte de a pleca în călătorie. Există servicii extinse de autobuze din marile orașe, deși și sistemul feroviar marocan oferă servicii regulate. Tarifele sunt foarte rezonabile și transportul feroviar nelimitat prin țară este disponibil.

 

 

Maroc, intre modernitate si traditie

 

Există, de asemenea, o serie de avize de călătorie , dacă doriți un sistem mai structurat și organizat în Maroc. Acest lucru poate fi organizat la domiciliu sau atunci când ajungeti în Maroc sa aveti o idee despre locurile și evenimentele la care să participati. Există diferite festivaluri și evenimente care se întâmplă în momente diferite, deci este important să se cerceteze în prealabil activitățile de care sunteti interesați, astfel încât vizita dumneavoastră în Maroc sa fie la fel de minunata cum v-ați așteptat. Indiferent de modul în care alegeți să călătoriti în Maroc, experiența dumneavoastră va fi complet personala si va veti intoarce cu amintiri care vor dura o viata.

Marocul are o populație de 36,1 milioane de oameni. Multi dintre acestia sunt musulmani, deși există minorități de evrei, creștini și hindusi. Populația include, de asemenea, berberi, influente arabe, Africa, Marea Mediterană. Localnicii sunt prietenoși și vorbăreți.

Se pot purta haine casual, dar este recomandabil să se poarte haine care acoperă mâinile și picioarele, mai ales dacă ești femeie. Dacă nu, este posibil să primiți o mulțime de atenție nedorită. Este acceptabil sa fumati, unele restaurante care au locuri de fumat, dar consumul de alcool langa o moschee este foarte lipsit de respect. Limba oficială este araba, dar franceza este, de asemenea, vorbită cu excepția nordului, unde spaniola este mai răspândită. Învățati câteva expresii pentru ca vor ajuta foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *