Pedepse aspre in Dosarul transferurilor

In Dosarul transferurilor,  Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, astazi, la închisoare cu executare pe George Copos, Cristi Borcea, Ioan Becali, Mihai Stoica, şi Victor Becali. Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu au primit pedepse cu suspendare. Astfel, George Copos a fost condamnat la 5 ani de detentie cu executare in  dosarul în care procurorii anticorupţie au contestat decizia Tribunalului Capitalei de achitare a celor opt oameni de fotbal judecaţi pentru tranzacţii ilegale privind 12 transferuri de jucători către cluburi din străinătate, iar Cristi Borcea  la 7 ani cu executare.
Ioan Becali a primit o pedeapsa  de opt ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel şi nu este definitivă, putând fi atacă cu recurs. Mihai Stoica, a fost şi el condamnat la 4 ani  cu suspendare, iar Victor Becali la 7 ani de închisoare cu executare.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gigi Neţoiu la 3 ani, pentru înşelăciune, cu suspendare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *