Cum sa faci fata unui sef dicifil

 

Cat de fantastice ar fi vietile noastre daca am lucra pentru manageri buni si eficienti. Dar daca seful nostru este un ticalos nedrept care ne face viata mizerabila? Este o provocare la care trebuie sa ii facem fata fara sa ne compromitem profesionalismul.

Priveste in perspectiva

Vorbeste cu un prieten apropiat care te cunoaste bine, despre problema aceasta. Oare esti prea sensibila si interpretezi incorect situatia? De cand se comporta seful tau in aceasta maniera? Orice ai face, nu lasa furia sa te stapaneasca, pentru ca doar va inrautati situatia.

Cum sa faci fata unui sef dicifil

Nu lua lucrurile personal

Poate iti gasesti seful ca fiind exagerat de critic si pornit sa isi infiga ghearele in tine. Asculta cu atentie care e de fapt feedbackul lui si vezi daca are vreun sens. Poate ca exista anumite zone in care trebuie sa faci imbunatatiri.

Fii profesionista

Daca ai observat ca comportamentul sefului tau te distrage de la a-ti face treaba, vorbeste cu el in privat. Poti sa-ti intrebi seful care sunt asteptarile lui de la tine. Fii calma si politicoasa. Oricat de tentata ai fi sa-i spui managerului tau unde sa-si bage jobul, abtine-te, pentru ca asta va ridica si mai multe probleme. Zambeste, va alunga energia negativa.
Cum sa faci fata unui sef dicifil
Fii increzatoare

Trebuie sa crezi ca tu esti persoana cea mai potrivita pentru job. Daca agresiunea continua, cerceteaza politica firmei de la locul tau de munca cu privire la hartuire si agresiune. Foarte des, organizatiile mari au linii de sprijin impartial care te pot ajuta ce sa faci mai departe. De exemplu, sa apelezi la conducerea mai inalta.

Exploreaza-ti optiunile

Cum te afecteaza intreaga situatie? Daca te face depresiva si are un efect major asupra starii tale de bine, poate este timpul sa iti cauti alt job.Sau merita sa ramai din alte motive? Orice decizie a-i lua, pune pe primul plan starea ta de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *