Perfectionismul te poate imbolnavi

Mulți oameni sunt aproape forțati să fie la un nivel ridicat, în această viață, parțial datorită societatii pe care o trăim în prezent. De asemenea, suntem bombardați cu surse mass-media care ne fac să ne simtim ca și cum avem nevoie de mai mult, și mai mult. Unii oameni se străduiesc să fie cei mai buni în tot ceea ce fac, uneori, acest lucru înseamnă că lucrează prea mult în încercarea de a face sume mari de bani.

Ei pot simti ca si cum ar trebui să arate mai bine sau să fie mai slabi sau sa aiba mai multe bunuri materiale, sau să fie într-o poziție mai înaltă în societate sau pot simți ca și cum ar trebui să obtina mai mult din orice- acestia sunt perfectionistii. Adevărul trist este că perfecționismul nu te poate face mai fericit sau sanatos pe termen lung, dar poate avea un efect negativ grav asupra ta.

Încercarea de a fi prea perfect

Adesea, actul de a încerca să fii un perfectionist conduce la un comportament obsesiv-compulsiv. Aceasta este de fapt o boală care poate fura din viata ta si relatiile tale. Acest tip de tulburare este, de asemenea, legata de alte afecțiuni, cum ar fi tulburări de coagulare sau alte boli mintale.

 

Perfectionismul te poate imbolnavi

 

Când restrângi concentrarea pentru a încerca sa fii perfectă la ceva, vei avea de multe ori o percepție distorsionată a realității, care nu te lasa sa vezi ce se întâmplă de fapt în lumea din jurul tau. Vă poate pune în pericol sănătatea și bunăstarea prin încercarea de a trăi strict axata pe realizarea a ceva care poate sau nu poate fi atins.

Nimeni și nimic nu este perfect în această viață. Acest lucru este ceva ce noi toți trebuie să învațam să acceptam și să practicam acceptarea. Indivizii sanatosi la minte vor ajunge la această concluzie, în timp ce acele persoane care sunt nesănătoase nu pot fi capabile să facă acest lucru.

Fiind un perfectionist, ai putea petrece prea mult timp și energie concentrate în anumite zone din viața ta, și în același timp neglijand alte domenii care ar trebui să fie importante pentru tine ca sa ai o viata bine echilibrata.

 

Perfectionismul te poate imbolnavi

 

În unele situații, oameni care sunt în jurul unui perfectionist nu se simt confortabili în prezența lui sau în cazul în care perfectionistul este critic sau judeca, în unele moduri. Este posibil ca relațiile din viața unui perfectionist sa aiba de asemenea, de suferit.

Acceptarea vietii așa cum este în scopul de a menține echilibrul

Este adevărat că trebuie să ne străduim toți să fim cei mai buni însă trebuie să avem în vedere ca echilibrul în viață este important.

Toată lumea are viața ocupata in aceste zile. Cu atât de multe lucruri de făcut, de multe ori ne neglijam pe noi înșine și pur și simplu încercam să facem multe în cât mai puțin timp. Asta nu este întotdeauna cea mai bună abordare.

Când încercați să realizati prea multe lucruri în același timp, vă simtit copleșite și suprasolicita mintea și corpul. Ai nevoie să fie conștienta de ceea ce faci, în scopul de a face o treabă bună precum și să iei decizii bune despre lucruri în viață. Când luăm decizii proaste cu privire la problemele importante de viață pentru că am fost în grabă, de multe ori le regretam.

De asemenea, se poate dovedi muncă de slabă calitate și care poate afecta perspectivele noastre de cariera de viitor, precum și prietenii noștri și interacțiunile de familie.

Grija de tine este necesară

Tu nu vei putea face față cu toate tensiunile vieții, dacă nu rămâni sănătoasa. Pentru a fi sănătoasa atât la minte cat și la corp, trebuie să iei pauze, concedii și zile libere de sărbători. Acestea sunt necesare pentru oricine.

Mintea și corpul ar putea să funcționeze pentru o scurtă perioadă de timp sub presiune sau poate chiar mai mult în timp ce încearca să facă tot ce se poate, dar în cele din urmă se va confrunta cu epuizarea și trebuie să va indepartati de ritmul nebun al vietii.

Nu puteți obține întotdeauna tot ceea ce doriți și este ceva ce trebuie să învățăm toți să acceptam. Noi suntem ființe umane nu roboti, acest lucru înseamnă că nu suntem fără limite și avem nevoie să luam pauze între muncă și activitate.

Încercați să faceti un pas înapoi în fiecare zi, sa stabiliti  prioritățile și sa faceți tot ce puteți pentru a realiza ceea ce este cel mai important. Va veti simti mai bine și veti avea mai mult control.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *