Sarea Epsom si beneficiile sale

Copiii și adulții sa fac baie pentru diferite motive: Curatenie după o zi grea de muncă, joc cu bule și jucării care scartaie, sau doar   relaxare cu lumânări și muzică în surdină. O baie în sare Epsom oferă beneficii de sănătate care au determinat multe persoane de ani de zile sa o introduca în cadă regulat .
Oamenii folosesc sare Epsom pentru mai multe motive: Ea diminueaza stresul, calmeaza muschii, înmoaie pielea și poate chiar reduce aspectul ridurilor. Unele studii recente au indicat că baia cu sare Epsom poate fi linistitoare pentru copii cu autism.
Sărurile Epsom sunt alcătuite din sulfat de magneziu compus, și au primit numele acesta deoarece una dintre cele mai vechi descoperiri de sulfat de magneziu a avut loc în Epsom, Anglia. Magneziu și sulfat, ambele sunt piesele esențiale în modul în care funcționează corpul nostru.

 

Sarea Epsom si beneficiile sale

Magneziul este important pentru că ajută la menținerea activității enzimelor în corp, și ajută funcțiile corpului. Mai mult de jumatate din americani au un deficit de magneziu, care este considerat a fi un factor in tot felul de probleme de sănătate.  Sulfatul de asemenea, joacă un rol important în modul în care corpul funcționează: Are un rol în formarea de tesut cerebral si proteine comune, și poate consolida peretii tractului digestiv .
O baie cu sare Epsom ajuta la restabilirea magneziului în organism , deoarece acesta poate fi absorbit prin piele. Unii medici recomanda inmuierea de trei ori pe săptămână, timp de aproximativ 12 până la 15 minute. Dacă vă întrebați unde să găsiti sare Epsom, mergeti la magazin sau farmacie.

Pielea uscata, iritatiile sunt o preocupare comună de îngrijire a pielii pentru persoane de orice varsta, si sarea Epsom poate ajuta.
Mineralele bogate din apa de baie cu sare Epsom pot ajuta si transforma pielea aspră, uscată,  în pielea neteda, moale, mai ales dacă folosiți cristale de sare dizolvate parțial, la exfolierea celulelor moarte ale pielii .
Baile cu sare Epsom, de asemenea, pot fi un liniștitor pentru afecțiuni ale pielii grave, cum ar fi psoriazisul sau eczema. Desigur, dacă aveți orice boli cronice de piele, este posibil să doriți să consultați medicul înainte de o baie.
Facand în mod regulat bai de sare Epsom poate ajuta la mentinerea pielii moale, dar cheia este să vă amintiți să clătiți sarea, care ramane pe piele după baie. Pentru a mentine pielea hidratata, folosiți apă caldă și să limitati timpul in apa – prea multă apă sau căldură poate lua uleiurile hidratante de pe piele. Dupa trei minute dupa ce iesiti din baie sau duș, uscati pielea si aplicati o crema hidratanta.

 

Sarea Epsom si beneficiile sale

 

Băile cu sare Epsom pentru riduri
Daca esti ca majoritatea oamenilor, cu riduri, esti, probabil, mereu în căutarea de modalități rapide și necostisitoare pentru a șterge și  a preveni aceste linii mici. Mulți factori – cum ar fi genetica, expunerea la soare si fumatul – pot cauza riduri pe pielea ta. Expresiile  faciale , cum ar fi încruntarea sau zambitul vor contribui, de asemenea . Motivul pentru care ridurile sunt un semn comun de imbatranire este ca imbatraneste pielea, se pierde o parte din elasticitate și grăsime și se usuca mult mai ușor. Glandele sebacee din piele nu produc ulei la fel de mult cum o faceau în tinerete, ceea ce duce la o uscare care face ridurile mai pronuntate.
Sarea Epsom poate ajuta la hidratarea și înmuierea pielii, și vă puteți menține fara riduri dacă aplicati o crema hidratanta buna la scurt timp după baie. Blocarea umezelii menține pielea hidratata și, ca urmare, poate ajuta la reducerea aparitiei liniilor fine si a ridurilor.
Alte modalități de a ascunde ridurile variaza de la creme de actualitate cu retinoizi la liftinguri faciale, deci baia cu sare Epsom și o crema hidratanta este o metodă mult mai ieftina, mai rapida,..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *