Problema comunicarii

Comunicarea în căsătorie este ca un râu care da viata. Când soțul și soția nu pot comunica, un baraj imens este construit si opreste fluxul de apa. Acest lucru face ca totul în jurul lor să sufere și să moară încet. Semințele care au fost odată plantate nu pot crește și ambii soți dezvolta o sete puternică pentru nevoile lor neîmplinite, cauzand fisuri de-a lungul relației. Multe căsătorii promițătoare au căzut în ruină pur și simplu din cauza lipsei de comunicare.
Comunicarea adevărată este un eveniment cu totul personal și dinamic , care este critic pentru creșterea relației și înțelegerii. Bărbații și femeile comunică în mod diferit, așa că nu ar trebui să fie nici o surpriza atunci cand apar probleme de comunicare între cupluri. Deoarece comunicarea eficientă este esențială pentru a merge înainte în viață, atunci când există probleme lipsa acesteia se poate dovedi extrem de dăunătoare pentru orice relație.

Literalmente, exista zeci de mii de cărți scrise pe acest subiect. Comunicarea este un cuvânt mare, și în timp ce am putea înțelege ce înseamnă,de atât de multe ori nu reușim sa identificam procesul său și puterea cu care influențeaza schimbarea radicală în toate domeniile vieții. Este surprinzător faptul că atât de multe căsătorii se încheie din aceasta cauza. Ambii soți se pot iubi foarte mult, dar fără comunicarea corespunzătoare, dragostea trece neobservata, iar rezultatul este de multe ori teribil și tragic.

Eroarea de comunicare se produce atunci când o persoană simte că nu e înțeleasa. Ne dorim să fim înțelesi …. vrem să știm că soțul, prietenul sau iubitul ne intelege. Și atunci când nu ne simțim înțelesi, reacționam, ori în tăcere, ori verbal. De obicei, aceste reacții adverse sunt negative.Problema comunicarii

Se estimează că, ne petrecem aproximativ 70% timpul nostru comunicand. Acest lucru înseamnă că peste jumătate din comunicarea noastră este non-verbală. Nu e vorba de ceea ce spui, ci cum o spui, care poate fi cauza unor probleme de comunicare între cele mai multe cupluri. Dacă spuneti un singur lucru, de exemplu, cum ar fi “totul este bine”, dar limbajul corpului transmite altceva, cum ar fi  umeri lasati sau o fata trasa, comunicarea dominantă va fi surdina fizica sau energetica. Atunci când comunicarea între cupluri devine tensionată sau chiar inexistenta, temelia întregii relații este afectată. Invățand să comunicati, astfel ca toți cei implicați sa se simta auziti este o muncă grea și multe cupluri sunt în imposibilitatea de a ajunge la acest nivel de înțelegere și, prin urmare, problemele sunt lăsate nerezolvate, adâncind tensiunea si ducand la lipsă de înțelegere și respect. În cele din urmă, acest lucru poate dizolva pur și simplu relația, din cauza lipsei abilitatilor de a ști cum să rezolve problemele. În timp ce acest lucru poate fi o soluție temporară pentru problemele lor, în cele din urmă, ele reapar în relația următoare. Comunicarea eficientă este o arta, dar aceasta poate fi învățata.

De ce este atât de dificila comunicarea?
Pentru cea mai mare parte a cuplurilor, comunicarea se strică atunci când oamenii nu reușesc să spună ceva în mod adecvat. Dacă am fi cu toții complet sinceri, care, desigur, înseamnă a fi vulnerabili, majoritatea argumentelor și a conflictelor nu ar avea loc. Pe masura ce trecem prin experiențe, bune și rele,acestea afectează în cele din urmă modul în care comunicăm în viitor. Termenul bagajul emoțional este adesea utilizat pentru a descrie aceste atitudini pe care le ducem mai departe. Dacă, de exemplu, ai crescut într-o familie cu un părinte supărat pe toată lumea în mod constant, si ai încercat să il eviti sau calmezi, vă veti purta probabil cu aceasta atitudine la maturitate și atunci când confruntarea apare, vei încerca fie să calmezi situația fie sa fugi de ea.
Barbatii comunică, în scopul de a retransmite informațiile. În general, acestia au tendința de a vorbi mai multe despre subiect, nu necesita discutarea cu privire la sentimente  și emoții . Barbatii sunt extrem de competitivi și rezolvă problemele proverbial. Barbatii vor vorbi de multe ori pentru a rezolva problemele. În schimb, femeile comunică de obicei pentru a se conecta cu alte persoane. Ele vorbesc mai degrabă despre oameni decat de lucruri. Femeile sunt mult mai orientate spre relație, în discursul lor decat barbatii. Deși nu imposibil, aceste diferențe oferă o provocare pentru noi să comunicam în mod eficient unul cu altul.

Comunicarea eficientă este o îndemânare
Comunicarea eficienta într-o relație nu vine in mod natural! S-ar părea ca odată ce luna de miere trece, incepe adevarata provocare. Este periculos să credeti ca pur și simplu puteți comunica eficient cu partenerul. Numai printr-un angajament comun de a construi o mai bună înțelegere, comunicarea poate fi atinsa. Este într-adevăr o abilitate, si va trebui sa o practicati in aceasta calatorie a vietii … probabil de mai multe ori, dar vestea bună este că oricine poate învăța!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *