Protejeaza-ti parul de razele ultraviolete

Suntem cu toții conștienți de riscurile cu care ne confruntăm prin expunerea pielii noastre la razele soarelui. În timp ce cancerul de piele nu este un motiv de îngrijorare pentru parul tau, soarele iti poate deteriora parul prin expunerea prelungită. UVA și UVB au puterea de a deteriora parul de la cuticula la structura interioara a parului.

Semnele de deteriorare  a parului din cauza soarelui   pot include:

Culoarea parului terna.

Uscaciune,  fragilitate

Varfuri rupte sau despicate

Păr  increțit si aspru.

Slăbirea și subtierea parului.
Dacă planurile tale includ  foarte multa   distracție în soare,   ia în considerare protejarea părului de la daunele provocate de razele UV cu aceste sfaturi.

 

Protejeaza-ti parul de razele ultraviolete

Jos palaria!
De fapt, păstrați pălăria pe cap! Cel mai bun mod de a ne proteja parul de razele soarelui este de a bloca expunerea la soare. Dacă vă decideți  sa puneti o șapcă de baseball sau sa îmbrăcati o frumusete de palarie cu boruri mari, cele mai multe pălării asigura o protectie de 100% de razele soarelui. Desigur, în cazul în care porțiuni din parul tau nu vor sa  stea  in pălărie, iti poti  proteja parul   în alte moduri!

Sampon si balsam cu protectie UV
În timp ce  unele persoane cred că ideea   șampoanelor și balsamurilor cu SPF este buna, în realitate,  ele pur și simplu nu sunt cea mai bună opțiune. Nimic din ce se clateste   nu poate lăsa în urmă suficient SPF pentru a proteja parul de soare.

Protejeaza cu stil
Multe ajutoare de styling, balsamuri, și spray-uri de par au   SPF în ele! Am auzit diverse opțiuni cu privire la  cat de mare  ar trebui să fie SPF-ul pentru par, se pare că consensul general este de a utiliza un SPF de 10-15 în produse pentru par, iar SPF 12 fiind o alegere foarte populara a multi producatori de produse de păr .

  Fă-ți propriul SPF!
Efectuarea  protectiei UV pentru parul tau este destul de simpla! Pur și simplu se diluează 2 lingurite de SPF 25   cu o cana de apa. Folosind o sticla cu pulverizator, pulverizați produsul pe parul umed  înainte de styling. Pentru o protecție suplimentară, puteți aplica soluția pe tot parcursul zilei.

 

Protejeaza-ti parul de razele ultraviolete

Nu uita aceste sfaturi 
Jumătate din bătălia  protejarii parului de soare se întâmplă atunci când nu sunteți  în soare!

Tratament clarifiant! Dacă utilizați o protecție UV pentru par, nu uitati sa folositi un sampon clarifiant o dată pe săptămână. SPF-ul va imbacsi firul de păr și un sampon clarifiant   poate remedia situatia.

Protejați  scalpul! Utilizati toată puterea SPF-ului direct pe scalp si o parte pe par. Expunerea directă a scalpului    la soare în acest mod poate arde pielea ! Protejeaza urechile cu protecție solară, de asemenea!

Menține umiditatea! Tratamentele cu balsam  si mastile pentru par  ajuta la menținerea daunelor provocate de soare la un nivel minim. Pentru că soarele  descompune proteinele parului (keratina), e important să se utilizeze un tratament  cu balsam cu proteine sau keratina.

Spune nu …produselor care contin   alcool , peroxid, suc de lămâie. Verifica etichetele și stai departe de produsele pentru par care contin un nivel ridicat de alcool sau peroxid. Și  nu încercați să dati stralucire parului folosind suc de lămâie sau   alte produse care usuca firul de par . Aceste produse vor face parul sa se usuce mai repede și vor grăbi procesul  daunelor cauzate de soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *