Relatiile deschise, o optiune?

Sunt relatiile deschise noi modalitati de a mentine vie o casnicie? O relatie deschisa poate fi tentanta dar nu este buna pentru unele cupluri. Afla de ce. Definitia unei relatii e simpla dar se schimba cu timpul si cu oamenii.

Mai demult mariajul era mariaj. Singurul fel de a experimenta altceva era infidelitatea. Si asta duce la divort. Insa, recent, femeile si barbatii au inceput sa interactioneze mai mult, la munca, la petreceri si chiar online pe retelele de socializare. Si astazi, in America, cresc divorturile, aproape jumatate dintre casatorii terminandu-se prost. E vorba de sex? E vorba de neintelegeri si nesiguranta?

Se schimba regulile jocului

Exita multe motive de esec intr-o relatie si nu vom vorbi despre asta. Dar vom vorbi despre ceea ce fac oamenii ca sa-si salveze casnicia. Si una dintre aceste modalitati a venit sub numele de relatie deschisa. Dar este oare cel mai bun lucru sa-ti salvezi casnicia? Deci, data viitoare cand ne vom gasi sotii plictisiti, tot ce trebuie sa facem e sa ii lasam sa sara in alt pat ori sa facem noi acest lucru si gata? Este acesta raspunsul? Poate este. Multe cupluri opteaza pentru o relatie deschisa decat una traditionala. Si pentru multe pare sa mearga.

Ce e o relatie deschisa?

O relatie deschisa poate fi definita ca fiind o relatie in care conexiunea emotionala e exclusiva dar cea fizica nu. Ambii parteneri se iubesc dar fac sex cu alti oameni din afara casniciei. Acum asta pare deranjant, dar pentru unele cupluri pare sa fie in regula. Surprinzator, cuplurile care participa la o relatie deschisa nu sunt perverse sau care isi urasc partenerii. In majoritatea cazurilor, cuplurile sunt iubiti din liceu sau care au fost impreuna de foarte mult timp. Si in majoritatea cazurilor, a inceput cu iubire adevarata. Astazi, lumea e un loc mic, fata de cum a fost acum cateva secole. Femeile si barbatii intalnesc oameni noi si isi fac prieteni in fiecare zi. Si cand intalnesti constant oameni noi, e uman sa gasesti pe cineva atragator.

 Relatiile deschise, o optiune?

Ar trebui sa ai o relatie deschisa?

E mai buna o relatie deschisa decat un divort? E  bine sa ai o relatie sa sa cauti atractie sexuala si fericire in alta parte? De fapt, e bine sa iesi si sa cauti ceva proaspat, nu-i asa? Pe cat de surprinzator ar parea, iubirea si sexul sunt doua lucruri diferite. Multi oameni nu gandesc asa dar nu e adevarat. Poti fi complet indragostit de cineva, si sa simti atractie sexuala pentru altcineva. E natrural sa gasesti pe cineva atractiv sexual, si ca oameni, suntem egoisti si ambitiosi, cand vine vorba de bani si sex. Vrem ceea ce nu putem avea ceea ce ne creste tensiunea sexuala si dorinta.

In loc sa traim in frustrare si neglijare sexuala, poti sa iti iubesti partenerul si totusi sa ai cea mai buna experienta sexuala cu altcineva. Dac tu si partenerul tau va iubiti, dar frustrarea sexuala va trimite catre alti oameni, poate o relatie deschisa e buna pentru voi.

O alternativa la divort?

In timp ce te plimbi sau mergi la shopping, vezi o gramada de oameni interesanti. Si iata-te, blocata intr-o relatie si obligata sa faci sex cu o singura persoana pentru tot restul vietii. Aceasta idee e dureros de vizualizat, nu-i asa? E mai usor sa inseli si sa frangi o inima decat sa suporti starea asta in fiecare zi.

Alteori, nevoia de a experimenta ce au altii de oferit in materie de sexualitate poate fi atat de  intensa incat duce la ruperea relatiei. Daca ambii parteneri vor sa insele sau sa experimenteze, atunci o relatie deschisa e recomandata. Daca va iubiti, dar va doriti si alti parteneri, atunci mai bine o relatie deschisa decat un mariaj esuat. In acelasi timp, o relatie deschisa reduce infidelitatea de-a lungul timpului. In viata, tanjim dupa lucruri pe care nu le putem avea. Sexul in afara casatoriei e incitant deoarece e tabu. Dar daca ai o relatie deschisa, atunci nu mai e tabu si isi pierde farmecul.

De ce relatiile deschise se soldeaza cu esec

O relatie deschisa poate avea succes pentru unele cupluri insa pentru altele e un esec total. In multe cazuri, numai un partener vrea sa experimenteze. Si incearca sa il convinga pe celalalt ca  orelatie deschisa e optiunea. Dar nu merge. Nu poti sa iti convingi partenerul sa intre intr-o astfel de relatie.  O relatie deschisa poate fi mult mai dureroasa decat un partener inselat daca nu esti pregatit. Gandul ca partenerul se vede cu alte persoane si face sex in timp ce tu stai acasa poate fi devastator. Si nici sa nu ne gandim la gelozie. Doar daca iti doresti cu adevarat, sau ambii v-ati surprins inselandu-va unul pe altul, o relatie deschisa ar fi remediul potrivit pentru salvarea casniciei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *