Dificultatea de a invata la copii

Dificultatea de a invata este un termen general care descrie anumite tipuri de probleme de invatare. Un handicap de invatare poate determina o persoană să aibă probleme de învățare și de utilizare a anumitor aptitudini. Abilitățile cele mai des afectate sunt:

lectură,
scris,
ascultare,
vorbit,
raționament,
matematica.
Dizabilitățile de învățare variază de la persoană la persoană. O persoană cu dizabilități de învățare nu poate avea același tip de probleme de învățare ca o altă persoană cu dizabilități de învățare. O persoană poate avea probleme cu cititul și scrisul. O altă persoană cu dizabilități de învățare poate avea probleme cu intelegerea matematicii. O altă persoană ar putea avea probleme în fiecare dintre aceste domenii, precum si cu intelegerea a ceea ce spun oamenii.

Cercetătorii cred că dizabilitatile de invatare sunt cauzate de diferențele în modul în care funcționează creierul unei persoane și modul în care procesează informațiile. Copiii cu dizabilități de învățare nu sunt “prosti” sau “leneși.” De fapt, ei au, de obicei, inteligenta medie sau peste medie. Creierele lor prelucreaza doar informațiile diferit.

Nu există nici un “leac” pentru dizabilitățile de învățare. Cu toate acestea, cu ajutorul corect, copiii cu dizabilități de învățare pot învața cu succes.

 

Dificultatea de a invata la copii

Care sunt semnele?

Nu este nici un semn care arată că o persoană are un handicap de invatare. Expertii cauta o diferență notabilă între cât de bine un copil invata la școală și cât de inteligenț e sau ce capacitate are. Există, de asemenea, anumite indicii care ar putea insemna ca un copil are un handicap de invatare. Am enumerat câteva   mai jos. Cele mai multe se referă la sarcinile școlare elementare, deoarece dizabilitățile de învățare tind să fie identificate în școala elementară. Un copil probabil, nu va arăta toate aceste semne, sau chiar cele mai multe dintre ele. Cu toate acestea, în cazul în care un copil prezintă un număr din aceste probleme, părinții și profesorul ar trebui să ia în considerare posibilitatea ca  are un handicap de invatare.

Când copiii au o dizabilitate de învățare:

pot avea probleme de învățare a alfabetului, cuvinte care rimeaza, sau conectarea scrisului cu sunetele
pot face multe greșeli atunci când citesc cu voce tare, și repetă și fac pauză de multe ori;
nu pot înțelege ceea ce citesc;
pot avea probleme reale cu ortografia;
pot avea scrisul de mână foarte murdar sau țin foarte strans creionul
fac eforturi să-și exprime ideile în scris;
pot învăța limba târziu și au un vocabular limitat;
pot avea probleme de înțelegere
nu pot pronunta cuvinte sau folosi un cuvânt care suna similar;
pot avea probleme de organizare a ceea vor să spună
ar putea să nu respecte regulile sociale de conversație,
pot confunda simbolurile matematice și interpreta numerele  în mod eronat;
nu pot fi capabili de a povesti o poveste în ordine (ceea ce sa întâmplat în primul rând, al doilea, al treilea);
ar putea să nu știe de unde să înceapa o sarcină
Dacă un copil are probleme neașteptate de învățare pentru a citi, scrie, asculta, vorbi, sau face matematica, profesorii și părinții ar putea dori să investigheze mai mult.

 

Dificultatea de a invata la copii

Dizabilitățile de învățare sunt diagnosticate atunci când copiii ajung la vârsta școlară. Acest lucru se datorează faptului că școala se concentrează pe lucruri care ar putea fi dificile pentru copil – citire, scriere, matematica, ascultare, vorbire, rationament.

Este important să ne amintim că un copil cu dizabilități de învățare ar putea avea nevoie de ajutor la domiciliu, cât și la școală. Sfaturile de mai jos vor ajuta familiile și profesorii să învețe mai multe despre modurile de a ajuta copiii.

Aflați mai multe despre dizabilitățile de învățare. Cu cat stii mai mult, cu atât mai mult iti poti ajuta copilul.

Lăudați copilul atunci când el sau ea face ceva bine. Copiii cu dizabilități de învățare sunt de multe ori foarte buni la o varietate de lucruri. Afla ce ii place sa faca cum ar fi dans, fotbal, sau calculatoare. Da-i copilului o mulțime de oportunități de a urmări punctele forte si talentele sale.

Lasa copilul sa ajute la treburile casnice. Acestea pot construi încrederea în sine și abilități concrete. Păstrați instrucțiuni simple, impartiti sarcinile in pasi mici, și recompensati eforturile copilului cu laude.
Faceti temele o prioritate.
Acordati o atenție deosebita la sănătatea mintală a copilului. Fiti deschis la consiliere, care poate ajuta copilul cu frustrarea, sa aiba o parere buna despre el   si sa invete mai multe despre abilitățile sociale.
Vorbiti cu alți părinți ai căror copii au dificultăți de învățare. Părinții pot împărtăși sfaturi practice și sprijin emoțional .
Faceți cunoștință cu personalul școlii și contribuiti la dezvoltarea unui plan de învățământ pentru a răspunde nevoilor copilului dumneavoastră.
Stabiliti o relație de lucru pozitiva cu profesorul copilului. Prin comunicarea regulată, puteti avea schimburi de informații cu privire la progresul copilului acasă și la școală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *