Cand sa faci compromisuri intr-o relatie

În toate relațiile vine un moment când trebuie să faci un compromis. În cazul în care nu ti se pare natural sa lasi  ocazional pe altcineva să preia controlul, atunci se poate dovedi a fi foarte dificil. Daca nu reusesti sa inveti sa faci un compromis, aceasta poate provoca multe probleme în relația voastră.

Evaluarea situației
Există unele situații în care   trebuie să faci un  compromis. Imagineaza-ti că ai petrecut toată ziua la lucru și,  cand ai ajuns acasă   ai pregatit masa. Ai facut ordine și acum  esti epuizata și vrei doar sa te uiti la programul tau favorit de televiziune. Partenerul tău vine acasă, mănâncă   și apoi se așază pentru a viziona sport. Ii explici faptul că ai vrut doar sa te uiti la programul tau favorit, dar el insistă ca el vrea sa se uite. Ar trebui să faci un compromis? Răspunsul este nu.
Deși este important  compromisul, uneori,   trebuie să știi când să pui piciorul in prag.   Compromisul ar trebui să vină din ambele părți și de aceea trebuie sa evaluezi situația. Gândeste-te la ceea ce ai cerut, în ultimele zile.   Ceea ce partenerul tau vrea e complet nerezonabil?
Cand sa faci compromisuri intr-o relatie
 Fiti o echipa
Principalul lucru pe care trebuie sa-l  înțelegi este  ca nu trebuie sa fiti unul împotriva celuilalt. Sunteți o echipă și asta înseamnă că ar trebui să va pese de fericirea celuilalt. Adesea compromisul este considerat a fi o slăbiciune.  Relațiile din ziua de azi mult prea des se transforma într-o luptă pentru putere atunci când  partenerii nu sunt o echipă.
Ar trebui să discutati despre ceea ce aveti nevoie   amândoi. Apoi sa lucrati la un mod în care puteți îndeplini nevoile celuilalt. Poate că trebuie doar să faceti un compromis pentru a  spala vasele murdare? Poate că trebuie să faceti un compromis la  ceea ce doriți să urmăriți la televizor, uneori? Compromisul nu este o slăbiciune. Acesta arată că iti respecti partenerul si vrei să il faci fericit.

Dacă sunteți într-un impas și nici unul dintre voi este dispus să  cedeze , faceti un schimb. Luați în considerare despre ce va certati; există o modalitate sa  poti castiga? Poate că speră să săriți peste cina cu părinții tăi pentru a juca hochei cu băieții. Ce se întâmplă dacă el va fi de acord să ducă copiii la  scoala pentru o săptămână întreagă sau sa gateasca cina în fiecare seară? El va putea să se distreze cu prietenii săi, și tu vei obține o săptămână  libera de aceste corvoade: Toata lumea castiga!

 

Cand sa faci compromisuri intr-o relatie

Tine scorul.
Nimeni nu isi aminteste cu exactitate care a dat în trecut cel mai mult. Pentru a evita un argumentele, urmăreste cine ce face și când. În acest fel, data viitoare, el poate sa spuna “am spalat săptămâna trecută rufele … iar tu la randul tau, poti verifica si graficul arată daca el a facut asta sau nu.

Înțelege de ce esti reticenta la compromis
În cele din urmă trebuie să te gandesti de ce nu vrei să faci un compromis. Poti sa vorbesti posibil cu partenerul tau si spune-i de ce ai probleme cu asta. Ți-e frică sa nu pierzi controlul? Dacă este așa de ce ți-e frică? Ai avut experiențe negative în trecut? Fa-l sa inteleaga de ce esti incapatanata, poate te va ajuta sa-ti schimbi comportamentul.
Nicio relatie nu poate supraviețui fără compromis. Suntem cu totii diferiti si chiar si atunci cand iubesti pe cineva cu adevarat,  ti-e teama sa nu fi condusa. Fără compromis te puteți simți nepoliticoasa și neapreciata. Prin urmare, va trebui să  vezi imaginea in ansamblu. Este într-adevăr  mare lucru, dacă scaunul de toaletă este lăsat în sus sau în jos?   Uneori este mult mai ușor sa pui pur și simplu scaunul jos și sa faci un compromis, decât sa provoci o cearta! Dacă nu înveți să faci compromisuri,  nu vei avea o relatie sănătoasă și  fericita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *