Semne ale unei sarcini cu probleme

Sarcina poate fi inconfortabila în mai multe moduri pe parcursul perioadei de nouă luni. Dar unele aspecte sunt în limite normale, iar altele pot semnala probleme serioase. Numai medicul dumneavoastră poate să vă ofere răspunsuri definitive, dar știind unele dintre semnalele de risc comune pot ajuta mamele să decidă dacă să caute consiliere profesională.

Aproximativ două săptămâni după prima menstruatie ratata, aproximativ jumătate din gravide au senzatii de greață. Aceasta poate să apară o dată pe zi sau aproape toată ziua și persistă (pentru unele), de-a lungul primului trimestru. Astfel, poate face dificil sa-ti dai seama când ai probleme cu stomacul sau hipertensiune arterială. Aici, din nou, alunecam pe partea de precauție. Mai bine să pari slaba în ochii unora decât să riști sănătatea ta si a copilului.

 

Semne ale unei sarcini cu probleme

 

Durerea pelvina severa sau abdominala merge dincolo de ceea ce s-ar putea să însoțească tulburările gastro-intestinale. În primele luni de sarcină, acesta poate fi un semn al unei sarcini tubare. Exista o afecțiune în care ovulul fecundat se atașează la trompa uterina, nu în uter. Mai târziu, ea poate semnala că placenta s-a separat de uter.

Dacă vă confruntați cu acest tip de durere, adresați-vă imediat medicului. Numai un profesionist din domeniul medical poate oferi o diagnosticare pentru a obține un răspuns obiectiv. Nu vă bazați pe povești.

 

Semne ale unei sarcini cu probleme

 

Febra ușoară poate să apară în timpul sarcinii.. Dar dacă febra crește mai sus de 37.8C e timpul să soliciti asistență. O infecție sau o boală virală poate provoca nastere prematura și o febră ridicată poate pune copilul în pericol. Nu intra in panică, doar discuta situația cu medicul.

Durerile de cap severe, ochii umflati sau vedere încețoșată pot fi un indicator de toxemie. Acest lucru se întâmplă atunci când substanțele toxice sunt prezente în fluxul de sânge. În afară de disconfort acesta poate fi inofensiv. Afectiunea poate fi cauzată de eclampsie, rezultat al hipertensiunii arteriale. Singura modalitate de a spune ce este sunt analizele. Alte simptome includ lumini intermitente în fața ochilor și dureri ascuțite în coaste.

După aproximativ patru-cinci luni, mișcarea fătului în curs de dezvoltare ar trebui să fie comuna, care apare de câteva ori la fiecare oră. Mamele sunt ușor conștiente de aceste mișcări. Orice reducere substanțială a frecvenței sau lipsa persistentei miscarii ar trebui să fie discutata cu medicul. Suferinta fetala este o posibilitate, dar un diagnostic corect poate fi furnizat numai de către un profesionist.

Orice fel de sangerari ar trebui să fie verificate imediat, mai ales dacă dureaza mai mult de două săptămâni. După acest timp, scurgerea de lichid poate fi un semn ca “apa s-a rupt”, dar verificati oricum. Orice semn de sângerare sugerează posibilitatea ca sacul s-a separat de uter. Acesta ar trebui să fie tratat imediat.

Nu vă faceți griji si nu trebuie sa fiti excesiv de prudente. Cele mai multe probleme pot fi abordate fara efecte pe termen lung în cazul în care sunt tratate precoce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *