13 motive pentru care sa mancam banane

Bananul este o planta perena care creste in umiditate, in zonele tropicale. Este una dintre cele mai iubite fructe tropicale si se crede ca e originara din Asia de sud-est. Astazi, banana este probabil una dintre cele mai cultivate in regiunile tropica;e si subtropicale. Exista multe varietati de banane, de diferite culori, galben spre maro, marimi, de la 4 la 9 cm, si greutate, de la 70 la 150 grame. Cea mai comuna este cea galbena mare, care se descojeste usor, numita Cavendish bananas.

Banana este un fruct economic si versatil, usor de gasit in orice supermarket din lume. Pe langa ca nu este nici scumpa, si e foarte delicioasa, banana ofera nutrienti importanti, cum ar fi Vitamina A, B6, C, magneziu si potasiu, care ajuta la prevenirea bolilor si pastreaza corpul sanatos.

 1. Alergii
  Banana este foarte folositoare pentruc ei care ai alergii la anumite mancaruri. S[pre eosebire de alte alimente cu proteine, care contin aminoacizi, si de aceea unii oameni nu ii tolereaza, si pot cauza alergii. Banana contine aminoacizi care in multe cazuri nu sunt alergici.
 2. Anemia
  Fiind bogata in continutul de fier, banana e benefica in tratamentul anemiei.. Ea ajuta la stimularea productiei de hemoglobina in sange.
 3. Cresterea energiei
  Fructosa, glucosa,  sunt continute de banane, care vor da un sustinut si instant plus de energie. Acesta e motivul pentru care atletii manaca des banane. 13 motive pentru care sa mancam banane
 4. Constipatie si diaree
  Bananele sunt un bun remediu pentru constipatie si diaree, si ele pot normaliza functionarea digestiei. Ele au abilitatea de a schimba bacteriile rele din intestine.
 5. Dizenterie
  Bananele zdrobite cu putina sare sunt un remediu excelent pentru dizenterie. La copii sunt folosite in tratamentul dizenteriei dar trebuie pasate si facute ca o crema13 motive pentru care sa mancam banane
 6. Mahmureala
  Un milkshake din banane si lapte cu miere e un medicament e e un medicament bun pentru mahmureala. Bananele iti calmeaza stomacul, si impreuna cu laptele, iti hidrateaza organismul. Mierea confera si ea confort pentru stomac, si iti controleaza nivelul zaharului din sange si aduce la normal nivelul potasiului.
 7. Ajuta la lasarea de fumat
  Nutrientii continuti de banana cum sunt vitaminele A1, B6, B12, C, magnesiul si potasiul ajuta la eliminarea nicotinei din corp.
 8. Tulburari intestinale13 motive pentru care sa mancam banane
  Bananele sunt folosite ca alimente dietetice impotriva tulburarilor intestinale pentru ca este usor de digerat.  Este singurul fruct care poate fi consumat fara probleme in cazul ulcerului cronic.
 9. Imbunatatesc functiile creierului 
  Potasiul gasit in banane este o buna sursa de a imbunatati functiile creierului si a ne mentine alerti. Deci, adauga banane in micul dejun pentru a incepe ziua in forma.
 10. Tulburari ale rinichilor
  Fiind slaba in proteine si sare  si cu un continut ridicat de crbohidrati, bananele sunt benefice in tulburarile de rincichi. Dieta cu banane este buna pentru toate problemele de rinichi, inclusiv nefrita.
 11. Tulburari menstruale
  Bananele coapte sunt considerate un remediu pentru tratarea tulburarilor menstruale ca sangerare excesiva si menstruatie dureroasa. Florile de banan ajuta la crseterea progesteronului, hormon care reduce sangerarea.
 12. Reduce riscul de infarct 
  Bananele sunt excelente surse de potasiu care ajuta la pastrarea electrolitilor din organism si a echilibrului fluidelor din corp si ajuta la controlul tensiunii arteriale. Cercetarile arata ca consumul regulat de banane reduc eriscul atacurilor de inima cu 40 la suta.
 13. Tulburari urinare
  Sucul d ebanane este bine cunoscut ca remediu pentru tulburarile urinare. Acesta creste functiile rinichilor, si a ficatului, reduce disconfostul si durerea. Este foarte benefic in pietrele la rinichi.

Banananele trebuie tratate cu precautie, pentru ca se innegresc repede. Locul ideal sa pastram bananele este la temperatura  camerei. Daca tineti bananele la frigider, acestea se vor innegri. Dar tot putem sa le consumam.  Poti sa adaugi banane in cereale, salate, iaurt, salsa sau shake-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *