Terapii alternative explicate

O varietate de terapii alternative ne schimbă modurile de a aborda sanatatea mintala. Deși vorbim de terapie,  noi abordări pot servi fie ca singulare sau îmbunătățiri la tratamentul standard psihologic, în funcție de necesitățile pacienților.Vom trece prin aceste terapii si vom invata cum unii oameni se vindeca prin desen, dans, râs, și  chiar hipnoza pentru o sanatate mai buna.

 Terapie prin arta
Datând din 1940, art-terapia foloseste procesul creativ pentru a ajuta oamenii să exploreze și să se împace cu emoțiile lor, dezvoltarea conștiinței de sine, reduce anxietatea, trauma, gestionarea comportamentului, și crește stima de sine. Art terapia este deosebit de utilă în cazurile de traumatisme, deoarece ofera pacientilor un “limbaj vizual” în cazul în care lipsesc cuvintele pentru a exprima sentimentele lor. . Mai multe studii susțin eficacitatea terapiei , constatând că aceasta poate ajuta la reabilitarea persoanelor cu tulburări psihice și îmbunătăți perspectivele mentale la femeile care se confruntă cu infertilitatea.

 

Terapii alternative explicate
Dans sau terapia prin mișcare
Dansul (de asemenea, cunoscut sub numele de terapie prin mișcare) implică utilizarea terapeutica de mișcare pentru a accesa creativitatea și emoțiile și de a promova sănătatea emoțională, mentală, fizică, și sociala, și a fost folosit ca o completare la medicina de Vest din 1940. Pe baza interconectarii dintre corp, minte și spirit, terapia incurajeaza auto-explorarea prin mișcarea expresivă. Unele studii au constatat ca terapia prin dans poate ameliora simptomele de depresie și poate promova sanatatea si bunastarea, dar alți cercetători rămân sceptici la beneficiile terapiei prin dans.

 

Terapii alternative explicate

Hipnoterapia
Într-o sesiune de hipnoterapie, pacienții sunt îndrumați într-o stare concentrata de relaxare profunda. Contrar credintei populare, o persoana hipnotizata nu este în nici un fel “adormita”, de fapt e într-o stare sporita de conștientizare. Intenția este să se liniștească mintea conștientă (sau analitica), astfel încât subconștientul (sau non-analiticul) sa lucreze. Mintea se poate ridica la suprafata. Terapeutul sugereaza apoi idei (paianjenii nu sunt chiar atât de înfricoșători) sau modificarile stilului de viata (renunțarea la fumat), pentru pacient. Ideea este că aceste intenții vor fi plantate în psihicul persoanei și conduc  la schimbări pozitive post-sesiune.

Hipnoterapia a fost folosita de secole ca o metodă de control al durerii. A fost de asemenea demonstrat ca ajuta cu relaxarea și managementul stresului, și poate de asemenea trata o varietate de tulburari psihice, emotionale si fizice, de la dependențe la depășirea de fobii, și reducerea durerii.

 

Terapii alternative explicate

Terapia prin ras
De asemenea, numita terapia prin umor, se bazează pe beneficiile râsului, care includ reducerea depresiei și anxietății, stimularea imunitatii, și promovând o stare de spirit pozitivă. Terapia folosește umorul pentru sanatate si o stare de bine, pentru a ne elibera de stres fizic și emoțional sau durere, si a fost folosita de către medici încă din secolul al XIII-lea pentru a ajuta pacientii sa faca fata   durerii. Până în prezent, studiile au descoperit ca terapia prin ras poate reduce depresia și insomnia și poate îmbunătăți calitatea somnului (cel puțin la oamenii mai în vârstă).

 

Terapii alternative explicate

Terapia cu lumină
Terapia cu lumina a început sa câștige popularitate în anii 1980. Terapia constă în expunerea controlată la niveluri intense de lumină (de obicei emise de becuri fluorescente situate în spatele unui ecran de difuzare). Până în prezent, studiile au descoperit ca terapia cu lumina stralucitoare ar putea fi utila în tratarea depresiei, tulburari de alimentatie, depresie bipolara, si tulburari de somn.

Terapii alternative explicate

 

Terapia prin muzica
Există o mulțime de beneficii pentru sănătate inclusiv stresul redus și diminuarea durerii asa ca nu e de mirare că există o terapie care implica ascultarea muzicii. Într-o sesiune de terapie prin muzica, terapeuții folosesc muzica pentru a ajuta oamenii să-si acceseze creativitatea și emoțiile și să vizeze obiective individualizate   care gravitează de multe ori în jurul gestionarii stresului, atenuarea durerii, exprimarea emoțiilor, îmbunătățirea memoriei și a comunicării, precum și promovarea starii de bine.

 

Terapii alternative explicate

Terapia in salbaticie
Terapeutii duc pacientii în aer liber pentru a participa la activitati de aventură cum ar fi tehnici de supraviețuire și de auto-reflecție. Scopul este de a promova dezvoltarea personală și a permite pacientilor să îmbunătățească relațiile interpersonale. Beneficiile pentru sanatate sunt destul de bine fundamentate: Studiile au descoperit că timpul în natură poate reduce anxietatea, stimula starea de spirit, și îmbunătăți stima de sine.

 

Terapii alternative explicate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *