Toledo, orasul fortareata

Nu departe de Madrid, capitala Spaniei, este un mic oras numit Toledo. Acest oras are un aspect medieval si multe cladiri istorice interesante sunt foarte bine pastrate aici. Cand am venit de la gara, am vazut orasul de pe deal inconjurat de ziduri si de un rau, un oras fortificat. Puncte evidente sunt fortareata Alcazar si cateva catedrale.

 AlcazarToledo, orasul fortareata

Dar cel mai interesant lucru de facut in Toledo mi s-a parut sa te plimbi pe stradutele inguste, sa bei o sangria intr-unul din squarurile linistite si sa privesti oamenii cum trec pe strada ori  stau la balcoane. Gandeste-te pentru un moment ca te poti intoarce in evul mediu al Europei.

Toledo, orasul fortareata
Cand am vizitat Toledo era destul de cald, pe la jumatatea lunii mai. Spaniolii se odihnesc dupa masa, isi fac siesta, asa ca pe strazi e foarte liniste. Ca sa vezi adevarata viata de strada din Toledo, mergi seara, atunci cand oamenii ies la o vorba si copiii joaca fotbal pe strazi. Iar apoi, seara tarziu, mergi intai la tapas, si apoi la un restaurant sa te bucuri de o delicioasa paella pe un fond de muzica spaniola.
Spania e tara soarelui, un loc in care sa te bucuri de viata, sa uiti toate grijile si sa te relaxezi.

Toledo, orasul fortareata

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *