Trainingul autogen vs yoga

Există mulți oameni care au auzit despre beneficiile aduse de yoga, dar refuza practicarea ei. Acest lucru poate fi din motive culturale sau religioase. Obiectivul practicarii yoga este de a ajunge la o stare fizică, emoțională, mentală și spirituală a bunăstării prin poziții de exercițiu, respirație și meditație. Yoga tratează individul cu o abordare holistică. În cele din urmă, veti putea să trăiti într-o stare de calm și relaxare.

Nu la fel de mulți oameni au auzit despre trainingul autogen. Aceasta este o tehnica simpla care vă încurajează să va aflati “într-o stare de relaxare profunda”. Aceasta este o tehnica care este similara cu meditația, dar este non-religioasa. Nu există nici o legătură cu orice credință religioasă.

Chiar dacă trainingul autogen  este foarte simplu, este bine să învațati de la un profesor calificat. Cadrele didactice calificate de asemenea, dezaprobă persoanele necalificate care au scris cărți de auto-ajutor pe tema  trainingului autogen.

 

Trainingul autogen vs yoga

Dacă credeti că terapia autogena este o tehnica ce va dispărea la fel de repede cum a apărut, mai ganditi-va. Aceasta tehnica are în jur de optzeci ani. Aceasta a fost dezvoltata de către Johannes Heinrich Schultz, un psihiatru german. Pur și simplu autogenicul influențează sistemul nervos autonom. În mod normal, veti avea de la opt până la douăsprezece lecții. Acestea sunt formate din sedinte de patruzeci pana la șaizeci de minute. Cel mai ieftin mod de a invata aceasta tehnica este într-un grup mic (de până la opt persoane) .

Corpul tău trebuie sa se afle într-o stare de relaxare profunda. Acest lucru se face prin  relaxarea tuturor muschilor. În cele din urmă, veti putea face acest lucru și sa va in duceti o stare de relaxare completă pe cont propriu.

 

Trainingul autogen vs yoga

Autogenul:

Stati
Brațul meu drept este greu
Brațele și picioarele sunt grele și calde (3x)
Emoțiile mele sunt calme și regulate (3x)
Plexul solar este cald (3x)
Fruntea mea este rece
Gâtul și umerii sunt grele (3x)
Ma aflu intr-o stare de pace (3x)
Anulati apoi partea 1, spunând “întind bratele” și , și spuneti “respir adanc” si respirati adanc, spune “ochii deschiși”, și deschideti ochii
Începeți partea 2, repetând de la pasul 2 până la anulare
Începeți partea 3 prin repetarea de la pasul 2 până la anulare
Un profesor cu experiență pot face toate cele trei iterații fără a anula, astfel încât să aveti o relaxare profundă.

Yoga:

Să presupunem că va aflati in poziția meditativă.
Când faceți meditatie yoga pentru a deveni complet relaxat începeti cu cinci minute de respirație foarte lenta si profunda.
Încetiniti respirația până când veți avea un ritm regulat
Permiteti mintii să se rătăcească și apoi să se concentreze pe o chakra (punct spiritual în organism). Să se concentreze pe această chakra pentru toata durata sesiunii.
Scopul este de a învăța cum să ajungi la “o stare de gândire pură”, dar încă “să fiti conștienți de dualitate”.
Este nevoie de foarte multa practică pe o perioadă lungă ca “dualitatea să dispară și starea de super-conștiinta sau Samadhi să fie atinsa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *