Tratamentul cu ciocolata

Mancata din placere inca de pe vremea Mayasilor, ciocolata este fara indoiala cel mai delicios rasfat pentru oamenii din intreaga lume. Insa aceasta nu este folosita doar in domeniul gastronomic ci este utilizata si in tratamente corporale pentru infrumusetare. De aceea este bine de stiut faptul ca ciocolata este foarte benefica nu doar in interior ci de asemenea si in exterior.
Mutlti ar putea crede ca un masaj sau o impachetare corporala cu ciocolata, este o idee nebuneasca si o forma lipicioasa de tortura in acelasi timp. Dar aceasta opinie este foarte departe de adevar. Pe langa faptul ca iti hidrateaza si catifeleaza pielea, mireasma dulce si incantatoare a ciocolatei iti va surprinde simturile , astfel incat vei pleca de la salon, fericita si plina de viata.
Untul de cacao prezent in ciocolata este bogat in acizi grasi esentiali care stau la baza tratamentului de netezire si stralucire a pielii. De asemenea, nu ar trebui sa considerati ciocolata ca fiind lipicioasa, ci mai degraba calmanta si reconfortanta. Acest lucru depinde desigur si de calitatea produselor folosite si de modul de aplicare al ciocolatei in timpul tratamentului.
tratamentul cu ciocolata
Ar trebui sa luam in considerare ca, minunata aroma a ciocolatei activeaza anumite ganduri asociate cu placerea si rasfatul. Dar desi foarte multe saloane spa afirma ca tratamentele cu ciocolata pot avea efecte afrodisiace, acest lucru mai trebuie inca studiat, deorece nu avem deocamdata nicio dovada clara care sa confirme acest fapt.
Mai mult decat atat, este cunoscut faptul ca ciocolata, in special cea amaruie are minunate proprietati anti-oxidante. Prin urmare, daca este proaspat consumata si corect utilizata, aceasta ar trebui sa contina mai multi anti-oxidanti decat cele mai cunoscute alimente bogate in acesti nutrienti. Anti-oxidantii sunt considerati antidotul pentu radicalii liberi,ce previn imbatranirea prematura si distrugerea tesutului dermatic. Chiar daca in timpul masajului sau a impachetarilor nu consumati propriu-zis ciocolata, proprietatile sale anti-oxidante pot avea un efect semnificant asupra aspectului si sanatatii pielii. Dar cu siguranta, acest lucru este posibil doar daca urmati tratamentul cu regularitate.
In concluzie, nu aveti nimic de pierdut daca incercati sa folositi ciocolata si in alte scopuri decat cele culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *