Un sejur in Siena

Oraș plin de viață din Italia Siena este plin cu o abundență a activitatilor de zi cu zi ce determină vizitatorii să ii aprecieze frumusețea in cea mai mare parte la doar câteva zile după ce au plecat. Ce cauzeaza aceasta reactie intarziata? Poate că e din cauza faptului că acest oraș generos, situat în centrul orașului Toscana, are atât de mult de oferit ca lasă puțin timp pentru a te opri și a aprecia pe deplin frumusetea care ti se intinde in fata.
Cei mai mulți vizitatori sunt atat de indragostiti de fatadele orașului, caracteristicile și acoperișurile, grinzile sale fermecătoare și o ambianță generală veche, care pare să fi rămas intacta inca din Evul Mediu, că nu se pot opri din fotografiat. Doar  ajunsi acasă, cand se uita la fotografiile lor, vizitatorii isi dau seama de minunile la care au fost expuși si la cat de dor le este de acest oraș minunat. Cu atât de multe de vazut si de facut, este important să se acorde prioritate reperelor, evenimentelor și capodoperelor artistice care merită cel mai bine atenția. De aceea, un ghid ar trebui să vă ajute să sortați ceea ce acest oraș are de oferit atat de generos.

Piazza del Campo

Esti gata pentru a călători prin timp? Fa o plimbare într-una dintre cele mai frumoase piețe din lume, Piazza del Campo din Siena, inima pulsându-i din anii 1300. Pentru a admira pe deplin forma de pătrat, mergeti la partea de sus Torre del Mangia. Aici, puteți aprecia pe deplin forma pătrată caracteristică și să faceti niște poze impresionante ale orizontului orașului. După ce va bucurati de peisaj este timpul să va amestecati cu localnicii, sa va plimbati printre fațadele impunătoare ale palatelor, și sa va bucurați de numeroasele restaurante și magazine de suveniruri. Pentru o perspectivă diferită, vizitați piata pe timp de noapte. Nu este o surpriză ca centrul istoric al orașului Siena a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Un sejur in Siena

Admirați Catedrala din Siena

Exteriorul Catedralei din Siena (Duomo di Siena) este destul de impresionant, cu fațada sa predominanta din marmura alba, roz si verde închis. Cu toate acestea, în interior te duce intr-o calatorie remarcabila prin artă, istorie, și credințe religioase. Etajul descrie simboluri ezoterice și se desfășoară povești religioase pentru cei care doresc să asculte. Restul vorbește de la sine: Frescele, Biblioteca Piccolomini, descriu lucrările de Pinturicchio, imediat după biblioteca sunt patru statui sculptate de Michalangelo între 1501-1504, și o altă capodoperă care nu trebuie ratata este amvonul proiectat de Nicola Pisano, care descrie scene din Biblie și viața lui Isus.

 

Un sejur in Siena

Vizitați Baptisteriul din Siena

După ce ati admirat Catedrala din Siena, faceti o plimbare mica în spatele ei. Baptisteriul din Siena a susținut rolul religios cel mai important. Aici, chiar sub bolta, localnicii din Siena au fost botezați. Admirați fresce frumoase, în bronz și marmură, precum și statui de bronz.

 Primăria și Muzeul Civic

În timp ce te afli încă în Piazza del Campo, viziteaza primaria si Muzeul Civic. Pentru o reprezentare a vieții medievale din Siena, nu ratați celebrele fresce reprezentând Alegoria de bună guvernare.

Participați la Palio din Siena

Nu multe evenimente pot egala nivelul de energie si entuziasm în cursa de cai traditionala în jurul Piazza del Campo. Palio are o istorie foarte îndepărtată, cu înregistrări care indică existența acesteia, cel puțin din secolul al 17-lea. Dacă doriți să participați la aceasta cursa tradițională, în care se calareste fără șa, marcați in calendar 2 iulie și 16 august,pentru un eveniment plin de adrenalina.

 

Un sejur in Siena

Luați masa la un restaurant bun

Pe dealurile din jur, Siena este cunoscuta pentru una dintre cele mai rafinate bucătării de pe pământ. Ulei, vin, carne, legume au fost cultivate de-a lungul secolelor datorită înțelepciunii fermierilor locali. Cunoscatorii de vin vor aprecia o înghițitură de Chianti, Brunello di Montalcino, Montepulciano, sau Vernaccia di San Gimignano. Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a savura preparate din bucătăria toscană, opriți la La Taverna di San Giuseppe. Felurile lor de mâncare poarta semnătura unui gnocchi celebru cu trufe.

Degustare de vin

Un parc cu chiparosi va duce la o proprietate de 800 de hectare, podgorie cunoscuta sub numele de Villa Dievole. Vila Dievole este amplasata în inima Chianti Classico Tara Hill, printre dealuri liniștite și sate ascunse cu clădiri medievale. Odată ce intrati in acest refugiu privat al nobilimii florentine, Villa Dievole este acum o casă splendidă pentru călători. O varietate de pachete sunt oferite oaspeților, inclusiv cazare și excursii de degustare de vin. Dacă pacea și liniștea este pe ordinea de zi, nu puteți sa nu alegeti Villa Wine Dievole Hotel and Resort.

Cladirile medievale din Siena, bucătăria rafinată, și tradițiile interesante atrag mii de vizitatori in fiecare an din întreaga lume. Asigurați-vă că va permiteți un spațiu doar pentru a aprecia momentul si frumusețile acestui oraș. Nu face greseala de te grabi, mai bine încearca să rezervi un weekend pentru a te bucura de peisajele splendide și comorile   din acest oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *