Unghiile vorbesc despre tine

Poți petrece atât de mult timp cu taierea, modelarea, pilirea unghiilor (sau poate altcineva face toate astea pentru tine), dar probabil că nu petreci prea mult timp uitandu-te la ele. Și asta înseamnă că ar putea avea dungi, și culori ciudate care ar putea indica faptul că se întâmplă ceva cu corpul tau.

În timp ce nimic nu poate înlocui o vizită la medic pentru un diagnostic corect, verificarea unghiilor pentru următoarele anomalii te poate ajuta să descoperi semne de avertizare timpurie, astfel incat șterge oja și arunca o privire.

Unghiile palide
Dacă unghia arata un pic fantomatic, este posibil să aveți anemie, o boală a sângelui caracterizată de un număr scăzut de celule roșii in sânge. Anemia care rezultă din niveluri scăzute de fier poate duce la oxigen inadecvat în sânge, ceea ce face ca pielea și țesuturile sa devina palide, în special  țesuturile de sub unghii. Asigurați-vă că sunteți consumatoare de surse bune de fier, inclusiv legumele cu frunze verzi, fasole, carne rosie.

Mai grav, unghiile palide ar putea fi, de asemenea, un semn de diabet zaharat precoce sau boli de ficat, ambele putand duce la insuficiență a fluxului sanguin. Când e diagnosticat precoce, diabetul zaharat poate fi de multe ori controlat cu schimbarile de dieta.. Evitati alimentele prelucrate cu zaharuri rafinate si carbohidrati, și consumati mai multe fibre, legume și cereale integrale. Acestea vor ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange . Pentru boli de ficat, o vizita la doctor pentru testare este o necesitate pentru un diagnostic precis.

Îngălbenirea sau ingroșarea
Unghiile îngroșate, cu sau fără un ton galben sunt caracteristice ale unor infecții fungice care traversează, în general, tot patul unghial. Medicamentele de actualitate nu sunt de nici un ajutor, deoarece infectia este în patul unghiilor care sta la baza unghiei. Medicul vă poate prescrie un medicament oral, care va ajunge la întreaga lățime a unghiilor infectate.

 

Unghiile vorbesc despre tine

 Linii intunecate
Chiar dacă vă verificați cu sârguință pielea pentru alunite suspecte lunare, veti trece cu vederea probabil unghiile, un loc unde un melanom periculos de multe ori trece neobservat.  Liniile verticale negre de pe patul unghial nu ar trebui să fie ignorate . Acestea pot fi un semn distinctiv de melanom, care necesită depistarea precoce si tratament.

Lasă unghiile goale periodic, pentru a le putea examina.  Lumina soarelui este în imposibilitatea de a pătrunde prin ojă, astfel încât un strat va oferi o barieră adecvată de la soare.
Adancituri si fisuri
Adanciturile și fisurile mici ale unghiilor sunt adesea asociate cu psoriazis, o boala inflamatorie care duce la aspect solzos sau pete rosii pe tot corpul. Persoanele care sufera de psoriazis dezvolta clustere de celule de-a lungul patului unghial care se acumulează și perturba creșterea liniară, netedă a unei unghii normale. Un examen fizic este de multe ori tot ce ai nevoie pentru un diagnostic, după care medicul iti poate recomanda medicamente topice, pe cale orală sau injectii sau terapie cu lumină.

Unghii casante, subțiri
Sa iti rupi o unghie este normal, dar daca unghiile tale par sa se rupa la cea mai mică atingere, ar putea însemna ca tiroida este în neregulă. Aceasta glanda din gat regleaza metabolismul, energia și creșterea, și hormonii tiroidieni prea puțini de multe ori duc la pierderea parului, si unghii fragile subțiri, sau care cresc încet.

Fragile, subțiri, cu creștere lentă, consultați un medic cat mai repede posibil pentru un simplu test de sange care poate verifica afecțiuni ale tiroidei, care pot fi tratate cu medicamente.

 

Unghiile vorbesc despre tine

Linii albe

Dungile de pe unghiile tale sunt un lucru bun, dacă sunt pictate. Liniile albe orizontale care acoperă întreaga suprafata a unghiilor ar putea fi un indiciu al unei boli renale, anomalii hepatice, sau o lipsa de proteine si alti nutrienti. Ele sunt considerate a fi cauzate de o întrerupere în alimentarea cu sange a patului unghial din cauza bolii.

Petele albe, scurte orizontale sau dungi, cu toate acestea, sunt probabil doar rezultatul unei traume la baza unghiei. Acestea pot dura de la saptamani sau luni și, de obicei, vor dispărea de la sine.

Unghii albastre
O unghie albastra este un indiciu clar că fluxul de aer a lipsit. Nu ai suficient oxigen la vârful degetelor. Acest lucru ar putea fi cauzat de o boala respiratorie sau o problemă vasculară numita boala Raynaud, care este o afectiune rara a vaselor de sange. Unii oameni au circulatia sangelui mai lenta, mai ales atunci când sunt expusi la temperaturi scăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *