Vina del Mar va asteapta!

Chile are mai mult de 4.000 km de coastă. Din întreaga lungime a liniei de coastă, banda centrală între Santo Domingo și Los Vilos este cea mai vizitata si bine dezvoltata. Această bandă este cunoscuta sub numele de Central Litoral și este promovata ca  Riviera chiliana. 250 km intindere de Litoral Central este aliniat cu stațiuni de coastă cu superbe cu plaje cu nisip alb.
Viña del Mar este una dintre cele mai mari și pline de farmec statiuni ale tarii. Ea are o ambianță tropicală leneș visatoare , cazinouri și restaurante la malul mării frecventate de iubitorii de bronz. Ei nu fac  nimic   până la apusul soarelui și merg in cluburi toată noaptea. Viña del Mar atrage un amestec eclectic de vizitatori. Ei se plimba în jurul  copacilor aliniati pe bulevarde, plajele de nisip moale și viziteaza restaurante . Împreună cu clădirile moderne, stațiunea este punctată de case in stil colonial. Modul cel mai romantic de a explora Viña del Mar este  un transport tras  de cai.
Vina del Mar va asteapta!
Orașul  Viña del Mar, de asemenea, cunoscut sub numele de Viña, are două segmente,   centrul orașului și malul mării. Orașul   Viña del Marga este împărțit  de o laguna murdara cunoscut ca Estero Marga, care trece prin oraș. Segmentul din nord cuprinde   plaje, restaurante și baruri. Cu toate acestea, plajele Viña sunt reci, înghețate și greu să înoti. Cu toate acestea, ele sunt aglomerate și pline de viață.   Inițial, Viña a fost infiintata ca o stațiune și grădină de week-end , reședința pentru rezidenții de elită și bogații din Santiago și Valparaiso în 1874. În orașul vechi, veți găsi vile și grădini elegante  care datează din secolul al 19-lea.
Vina del Mar va asteapta!
Chiar și astăzi  sunt mii de turiști  din Santiago și Valparaiso în timpul vacanțelor pentru o evadare relaxantă. În partea de sud a orașului e un centru mare numit Plaza Vergara. El are mulți copaci înalți verzi și este înconjurat de elegante cladiri din secolul al XX-lea. Unele clădiri istorice includ neoclasicul Teatro Municipal, Hotel O’Higgins și italianul renascentist stilul Club de Viña. Plaza Vergara și străzile din jur rămân ocupate cu activitățile comerciale.
Quinta Vergara este un parc incredibil de frumos în Viña, situat în apropiere de Plaza Vergara. Parcul este înconjurat de dealuri împădurite,   are o multime de arbori exotici, subtropicali. În centrul parcului, există un stil de palat venețian  la Museo de Bellas Artes, care afișează o frumoasa colectie de tablouri cu artiști din Chile și europeni, printre care Poussin, Tintoretto și Rubens.
Vina del Mar va asteapta!
Palacio Rioja este un castel din secolul al 18-lea francez, înconjurat de o grădină incredibil de frumoasă. Acesta a fost construit în 1906 pentru un milionar spaniol. A existat o vie extinsă și acum doar rămășițele acestei vii pot fi văzute.   Clădirea a fost achiziționata de către municipalitate, iar acum este transformata într-un muzeu. La parterul clădirii se afișează stilul de viață luxos al secolului 20. Acesta include mobilierul Belle Epoque și sala de bal stralucitoare.
Museo Francisco Fonck este un muzeu remarcabil colecții exclusive și expoziții   pre-hispanice. Prusac.  Medicul   Franz Fonck  a studiat situri arheologice și viața botanică în regiunile centrale din Chile și a donat colecțiile sale la stat. Colectia cuprinde una dintre pietrele gigantice numite moai din Insula Paștelui, care este plasata in gradina muzeului. Altele decât  colecția Easter Island includ bijuterii, arme, și sculpturi in piatra, ustensile de uz casnic și obiecte de pescuit.
Vina del Mar va asteapta!
Playa Caleta Abarca este plaja centrala din Viña del Mar, o plajă   acoperita de nisip. Pe plaja se afla un ceas renumit, numit Reloj de Flores, un ceas imens din plante  colorate și cadrane. Mai departe  pe plajă există o clădire neo gotica numit Castillo Wulff, care dispune de un pasaj de podea de sticlă, cu valuri  dedesubt. Acesta a fost construit în 1906 pentru un baron bogat, mai târziu transformat într-un muzeu și acum e închis  pentru public. De-a lungul coastei    Viña, plaja Reñaca este una dintre cele mai frumoase plaje. Aici, de asemenea, apele sunt reci pentru înot, dar este o plaja mare pentru a vă relaxa în timpul zilei. De-a lungul plajei Reñaca există o mulțime de restaurante bune, discoteci și baruri. În timpul verii, Teatrul Municipal organizează, de asemenea, teatru, concerte de muzică clasică și spectacole de dans.
Lunile ianuarie și februarie sunt cele mai aglomerate luni in Viña del Mar, cu concerte vibrante, expoziții și diverse activități culturale. În timpul sezonului de vârf, turiștii din toată lumea viziteaza Viña del Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *