De ce ne indragostim de persoane nepotrivite

Dragostea este o afacere complicată, cu multe suișuri și coborâșuri care raneste și zdrobeste inimi. Unii spun că există cineva acolo pentru toată lumea, în timp ce altii se întreaba dacă vreodată vor găsi pe cineva potrivit. Daca te lupti cu relatiile si nu par să lucreze in folosul tau, o parte a problemei ar putea fi faptul că te indragostesti de același tip de om din nou și din nou. În unele cazuri, acest lucru nu poate fi o problemă în cazul în care aveți tendința să cautati bărbați inteligenti sau bărbați cu calități, dar de ce atat de multe femei par să se indragosteasca de barbati incapabili de un angajament, care le maltratează, sau care sunt pur și simplu nepotriviti pentru ele?

 

De ce ne indragostim de persoane nepotrivite

 

Răspunsul la această întrebare este la fel de complicat ca iubirea in sine. Psihologii au încercat timp de decenii sa inteleaga ce face pe cineva sa se simta atras de o anumită persoană sau un gen de persoană. Aceasta include caracteristicile fizice ale acestora, precum și trăsăturile lor mentale și emoționale; unele femei sunt atrase de bărbații cu părul de culoare închisă și unele prefera blonzii, unele femei sunt imediat atrase de un cap plin de păr în timp ce alte femei observa prima data inaltimea unui om. Expertii sunt aproape de a explica daca atracția se bazeaza pe trasaturile fizice sau mentale și emoționale!

 

De ce ne indragostim de persoane nepotrivite

 

În multe cazuri, un anumit nivel de confort atrage o femeie. Daca o femeie este abuzată de tatăl ei sau a fost neglijata cand era copil atunci când creste, ea se poate simti mai confortabil cu cineva care vorbește aspru cu ea indiferent de cât de nesănătos e acest tip de relație. Pentru că  asta este tot ce știe, acest lucru o atrage la un barbat. Confortul poate însemna, de asemenea, un om cu anumite trăsături, de exemplu, unul care este energic și vorbăreț, în cazul în care o femeie provine dintr-o familie mare, plină de viață. Un om liniștit, nu poate fi atât de compatibil cu cineva care nu este obisnuit cu cineva retras.

Uneori, o femeie se poate indragosti de același tip de om, deoarece ea are prejudecăți sau notiuni preconcepute despre anumite tipuri de oameni, chiar dacă ea nu este conștientă de această gândire. De exemplu, ea poate presupune ca un bărbat cu părul lung sau care nu are un loc de muncă de birou tipic este un pierde-vară sau este iresponsabil. Ea poate crede ca un om de afaceri este mult mai responsabil , și așa ea cauta întotdeauna oameni cu aceste profesii, fără sa incerce sa cunoasca pe altcineva. Ea poate fi, de asemenea, aduce bagajele emotionale din relatiile trecute în altele noi; în cazul în care primul ei iubit a maltratat-o într-un fel, ea cauta doar oameni care sunt exact la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *