Vindecare cu masaj Shiatsu

Shiatsu este o terapie populara japoneza care își are rădăcinile în medicina chineză, aceasta urmărește să consolideze capacitatea proprie a organismului de a se echilibra și a se vindeca singur. Acesta tratează persoana ca un întreg și funcționează nu numai pe corpul fizic, ci, de asemenea, emoțional, spiritual și bunăstarea psihologică a unui individ.

In japoneza, cuvantul Shiatsu înseamnă de fapt de presiune cu degetul, un practicant va folosi capacitatea de a atinge ușor individul care efectueaza terapie, și ajusteaza structura fizică a organismului, cu tehnici de presiune și de manipulare blânda. Este o terapie de relaxare, care poate ajuta o persoană sa scape de stres și boală. Presiunile blânde, care sunt folosite de terapeut pot ajuta pe cineva sa-si relaxeze muschii și ușureaza tensiunile fizice și psihice, care sunt prezente în organism.

Istoria Shiatsu

Aceasta tehnica de masaj a fost introdusa în Japonia în secolul al șaselea de către un călugăr budist. Poporul japonez a rafinat în continuare aceste tehnici pentru a se potrivi nevoilor lor proprii, într-un climat diferit. Ei au adaptat masajul pentru a se potrivi, de asemenea, temperamentul și fiziologiei propriei lor culturi. Metodele de vindecare manuale pe care le folosesc în scopuri medicale pentru diagnostic, cum ar fi diagnosticul abdominal sunt o practică obișnuită astăzi și au fost dezvoltate de ei.

În 1964 Guvernul Japoniei a recunoscut că Shiatsu este terapia lor proprie și este separată de cea de masaj chinezesc de Vest sau tradițional. Există practicieni și școli speciale care au stabilit de mult și recunoscut terapia de vindecare cu Shiatsu. Shiatsu a găsit cu succes drumul in tratamente alternative occidentale.

 

 

Vindecare cu masaj Shiatsu

Stiluri de a practica Shiatsu

Există mai multe stiluri diferite de Shiatsu care au fost dezvoltate pe baza diferitelor abordări de idei teoretice și filosofice, chiar și astăzi există încă noi abordari la terapia de dezvoltare. Unele dintre aceste tratamente folosesc presopunctura si acupunctura, si sunt menite sa influenteze fluxul de energie în organism, cu o abordare generală pentru tehnica de masaj.

Unele dintre aceste abordări variabile la tratamente se găsesc în Britian, și includ tehnici, cum ar fi macrobiotica Shiatsu, Mișcarea Shiatsu, Vindecarea Shiatsu și multe altele.

Zen Shiatsu a fost influențat de calugarii budisti

Zen Shiatsu este un tratament popular, care a fost influențat de ideile unui japonez medic Shizuto Masunaga. El a fost atras de a-si imbunatati cunoștințele de a studia atât medicina chineză și Psihologia de Vest pentru a rafina tehnicile care le-a folosit în Shiatsu. El a folosit, de asemenea, exerciții speciale în această practică Shiatsu, în scopul de a stimula fluxul de energie în organism. Numele de terapie provine de la abordarea directă a călugărilor budiști Zen din punctul de vedere al spiritualității lor.

 

Vindecare cu masaj Shiatsu

Concluzii

Un masaj Shiatsu este o abordare non-invaziva holistică cu risc scăzut pentru vindecarea mintii si a corpului, și este potrivita pentru toate vârstele de la copii la adulti. Shiatsu este utilizat pentru a trata diverse afectiuni cronice, inclusiv insomnie, fibromialgie, dureri musculo-scheletice, gât, spate și dureri articulare, PMS, sindromul de oboseala cronica, artrita, astm, sciatica si migrene. Shiatsu este, de asemenea, utilizat pentru reducerea stresului si anxietatii.

De ce oamenii  incearca SHIATSU?
Potrivit unui studiu efectuat de Societatea Shiatsu în Marea Britanie, care intervieva utilizatorii de shiatsu în Marea Britanie, Austria și Spania, oamenii graviteaza in jurul Shiatsu pentru o multitudine de motive. Pana la 33 la suta din respondenti au încercat shiatsu “din curiozitate”, in timp ce 39 la 59 la suta din respondenti au avut un masaj shiatsu  pentru “dezvoltare personală”. De asemenea, studiul a relevat faptul că respondenții au  folosit Shiatsu pentru a-i ajuta cu diferite probleme de sănătate, inclusiv probleme cu musculare sau articulare, dureri de spate și de postura, digestia, respiratia si tensiunea arteriala, nivelul de energie, oboseala, dureri menstruale, reduce utilizarea de medicamente conventionale, alinarea stresului și promovarea relaxarii. Shiatsu poate fi, de asemenea, un catalizator pentru oameni pentru a crește sau   îmbunătăți obiceiurile lor de zi cu zi de sanatate. Cercetarile  indica faptul ca pana la 80 la suta din utilizatorii de shiatsu au arătat că au făcut modificări la stilul lor de viata, ca urmare a tratamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *