Vrei bucle seducatoare? Bigudiurile te ajuta!

Stilul de coafura retro e unul din cele mai feminine si romantice. Valurile seducatoare, moi si buclele jucause ne intorc inapoi in epoca divelor din filmele vechi ale trecutului si ne amintesc de gratia si rafinamentul pe care o poate aduce o simpla schimbare a coafurii. Unele dintre noi au bucle de la natura, altele parul drept sau dezordonat. E posibil sa ne aranjam parul in lookuri eloegante? Da, este. Iar bigudiurile de par ne ajuta.
Valurile nu sun o noutate in arta hairstyligului. Daca este sa ne luiam dupa istorici, grecii antici au fost primii care au realizat valurile folosind bete de bronz. Aproapte aceeasi modalitate a fost utilizata de romani care voiau sa arate ca grecii.
Regele francez Ludovic al XVI-lea a inceput sa sprijine sfera coafurii parului. El a adus in voga carliontii. Si numele ilustrului stilist Marcel Gatlyu e onorat ca simbol national de francezi.
Fiecare a folosit modalitati difeite pentru a obtine lookul dorit. Dar progresul merge inainte si nu trebuie sa fii profesionista ca sa transformi imaginea angelica a unui par drept in una provocatoare cu ajutorul bigudiurilor de par. Ce reguli trebuie sa cunosti despre hairstyling?

Vrei bucle seducatoare? Bigudiurile te ajuta!

In primul rand, decide cand vrei sa iti faci bucle; dimineata-in graba inainte de a merge la job, in timpul zilei-inainte de o petrecere, sau seara-pentru a evita graba din timpul diminetii.
Daca e bine pentru tine sa iti faci valuri seara, atunci opteaza pentru urmatoarele tipuri de bigudiuri:

Bumerangurile. Acestea arata ca niste tuburi din burete cu elastic. Sunt simplu de folosit. Parul se curbeaza inspre interior apoi bigudiurile se inchid. Acestea sunt suficient de moi ca sa poti dormi cu ele, dar sunt destul de fragile. pentru ca se rup repede.
Bigudiurile de plastic. Cele clasice sunt de marimi diferite si au diverse modalitati de fixare a parului. Numai ca e inconvenabil sa dormi cu ele. Elibereaza cu grija parul.Vrei bucle seducatoare? Bigudiurile te ajuta!

Daca vrei o coafura speciala de seara, foloseste bigudiurile mai sus mentionate si mai mult, bigudiurile din lemn sau de hartie.
Bigudiurile de lemn ajuta la crearea unor bucle mici. Sunt usor de folosit si au o banda elastica. Parul reactioneaza bine la lemn si se usuca repede.
Bigudiurile de plastic pot fi folosite pentru bucle mici sau sa creezi efectul de permanent.
Bigudiurile de hartie. Acestea sunt subtiri cu un fir inauntru.Nu au nevoie de alte elemente de fixare pentru ca pot fi asezate in diverse feluri.

Vrei bucle seducatoare? Bigudiurile te ajuta!

In caz ca preferi dimineata:
Bigudiurile cu suprafata de velur te ajuta sa obtiii un look superb fara sa faca rau parului.
Bigudiurile velcro variaza la marime, se lipesc pe par fara ace si se scot usor daca sunt folosite corect. Ele creeaza coafuri voluminoase. Acest gen de bigudiuri sunt preferabile pentru parul scurt.
Bigudiurile de spuma. Sunt moi si la indemana si sunt bune de folosit dimineata, ele creand valuri voluminoase. Nu sunt bune pentru parul scur sau subtire.

Vrei bucle seducatoare? Bigudiurile te ajuta!

Bigudiurile incalzite. Ele se pun la fiert in apa si lasate 10 minute. Apoi, se pun in par. 15-20 de minute e suficient pentru o coafura completa.
Ondulatoarele electrice. Acestea se aseamana cu cele care se fierb, dar diferenta este modul de incalzire.
Carliontarea parului necesita ceva timp si efort, dar merita, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *