8 intrebari pe care sa le pui la prima intalnire

Cele mai bune prime intalniri trebuie sa fie relaxate, placute, atunci cand faci cunoștință cu cineva nou. Nimeni nu vrea o prima intalnire plina de presiune și anxietate. O multime de persoane se plâng, ” ca s-au simțit ca la un interviu de angajare!” Sau, “am sentimentul ca am fost interogat.”

Este adevărat, de asemenea, faptul că unul dintre obiectivele principale ale unei prime intalniri este de a descoperi lucruri importante despre cealaltă persoană, astfel încât să puteți evalua dacă vreti o a doua (sau chiar  o a treia!) intalnire.

La fel de natural și intâmplator, puteti stabili o conversație (reformulata în propriile  cuvinte, desigur), iar aici sunt opt întrebări, pe care ar trebui sa le pui la o prima intalnire, deoarece răspunsurile vor dezvălui lucruri semnificative despre cealalta persoană:

1. Unde ai crescut, și cum este familia ta ?” Eminentul psiholog Karl Menninger a spus că una dintre trasaturile de sanatate emoțională a unei persoane adulte este o copilărie stabilă, satisfăcătoare. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că ar trebui să eviti în mod automat pe cineva care a avut o copilarie dificilă. Dar tu vrei sa te asiguri că individul are  perspectiva familiei sale și nu a încercat să abordeze modele nesănătoase.

 

8 intrebari pe care sa le pui la prima intalnire

2. Ce te face să râzi cel mai mult? Un bun simț al umorului apare in aproape fiecare studiu la ceea ce doresc oamenii de la un partener. Dar, desigur, nu toată lumea găsește aceleași lucruri amuzante. Unii oameni pot sa râdă de ceva pe care alții il găsesc nepoliticos. Altii sunt atrași de umorul sofisticat, ironic. Unii apreciază sarcasmul, în timp ce altii vor un umor curat și blând. Ideea este, ca ceea ce o persoană găsește cel mai amuzant spune multe despre personalitatea lui sau a ei și perspectiva asupra vieții.

3. Care este pasiunea ta cea mare? Aceasta ajunge la miezul unei persoane. Dacă individul răspunde cu “Nu știu”, care ar putea pune un steag rosu daca el nu este pasionat de ceva. O perspectivă valoroasă o are persoana care răspunde, “Copiii mei … turismul… biserica… Cariera mea .. rock, alpinism …”Urmăreste cu întrebări motivul pentru care persoana este atât de pasionata de acest lucru.

4. Ce cauți într-o relație? Este util să știți, dacă cineva răspunde, “Distracție și companie. Eu nu sunt interesat de ceva serios, chiar acum “. Sunt, de asemenea, informații utile în cazul în care cineva spune,” Caut pe cineva care împărtășește valorile mele si vrea sa exploram un viitor impreuna. “.

8 intrebari pe care sa le pui la prima intalnire

5. Exista ceva la lucrezi acum? Aceasta nu este tocmai o “întrebare capcană”, dar ideea este de a evalua dacă persoana are ambiție și motivație. E probabil un semn de automulțumire sau apatie, dacă răspunsurile date sunt- Nu, nu chiar. “Dar în cazul în care persoana are un scop si lucrează din greu pentru a-l atinge, indică unitatea și determinarea.

6. Cum arata zilele tale de sâmbătă, de obicei? Cât timp utilizezi aceasta intrebare discreționar,  vei afla multe despre o persoana. Dacă el lucrează , ar putea fi extrem de implicat in cariera, orientat spre job sau poate un dependent de muncă. Dacă el își petrece sambetele sa antreneze copii la fotbal, iubește sportul, se bucură de copii, și vrea să ajute pe alții exceleze. În cazul în care se uita la TV si joaca jocuri video toata ziua, este posibil să ai un cartof pe canapea.
 7. Cine sunt cei mai importanti oameni din viata ta?
Ar putea răspunde, “părinții mei” sau “colegul meu de camera din colegiu” sau “copiii mei.” În plus față de înțelegerea altei persoane, această întrebare vă permite să evaluati capacitatea de a forma relatii apropiate.

8. Care e visul tău? Scopurile unei  persoane  tind să fie de scurtă durată. Visele, pe de altă parte, sunt de obicei mari în domeniul de aplicare și viziune. Probabil ca ai vise pentru viitorul tau, indiferent dacă acestea implică realizarea carierei, calatoriile, voluntariatul, sau exprimarea artistică. Vrei să știi dacă visele celuilalt coincid cu ale tale.. În cazul în care visele cele mai mari ale partenerului tau de intalnire implică deținerea unui Malibu Beach House și conducerea un Ferrari în timp ce ale tale se concentreaza asupra copiilor care mor de foame în Africa, aceasta va fi o problemă. Asculta cu atenție pentru a discerne daca visele tale sunt compatibile și complementare cu ale lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *